ΗΠΑ: Μέχρι και ένα τρισ. το ανεξόφλητο χρέος των νοικοκυριών το 2016

Καθώς τονώνεται η καταναλωτική εμπιστοσύνη, τα νοικοκυριά αυξάνουν τη δαπάνη χωρίς ωστόσο να πληρώνουν τους λογαριασμούς των πιστωτικών τους καρτών. Σύμφωνα με τον ιστότοπο CardHub που διεξάγει έρευνες και συγκριτικές μελέτες, το νοικοκυριά ενδέχεται να συγκεντρώσουν χρέη-ρεκόρ ύψους ενός τρισ. δολαρίων μέχρι τα τέλη του 2016.

Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016, οι καταναλωτές αποπλήρωσαν μόλις 26,8 δισ. δολάρια χρέους από πιστωτικές κάρτες, το οποίο αντιστοιχεί στο 38% των 71 δισ. που συσσωρεύτηκαν κατά το 2015. Πρόκειται για τη μικρότερη μείωση χρέους που έχει καταγραφεί σε πρώτο τρίμηνο από το 2008, ενώ το ποσοστό βρίσκεται περίπου 25% χαμηλότερα σε σύγκριση με το προ κρίσης μέσω όρο, τονίζει η έκθεση.

Για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, το ποσό του χρέους που θα αποπληρώσουν οι καταναλωτές μπορεί να είναι μόνο 30 δισ. δολάρια, τόνισε η Jill Gonzalez, αναλύτρια στην αδελφή εταιρία της CardHub, WalletHub. Όπως σχολίασε, τα πράγματα πάνε καλά για την οικονομία, αλλά άσχημα για τους καταναλωτές.

Το MarketWatch επισημαίνει ότι η καταναλωτική δαπάνη αντιστοιχεί σε πάνω από τα δύο τρίτα της αμερικανικής οικονομικής παραγωγής. Οι οικονομολόγοι υπογραμμίζουν πως συγκεκριμένα η δαπάνη με πιστωτική κάρτα δείχνει ότι ο κόσμος αισθάνεται μεγαλύτερη εμπιστοσύνη σχετικά με την ασφάλεια της θέσης εργασίας του και την οικονομική ανάκαμψη.

Πηγή: http://www.euro2day.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια