Μείωση 60% στις πληρότητες των ενοικιαζομένων δωματίων

Δραματική μείωση που ξεπερνά το 60% παρουσίασαν οι πληρότητες στα ενοικιαζόμενα δωμάτια της Ρόδου κατά τον μήνα Μάιο, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό, όπως δήλωσε στην «δ» ο πρόεδρος της  Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Δωδεκανήσου κ. Παναγιώτης Τοκούζης.

'Εκανε λόγο για έναν δραματικό Μάιο, και όπως είπε, ανάλογη είναι η εικόνα σε όλη την χώρα. «Απορώ με τις αυξημένες αφίξεις που εμφανίζουν τα επίσημα στοιχεία των αρμόδιων υπηρεσιών. Εμείς όχι μόνο δεν είδαμε καμία αύξηση αλλά αντίθετα οι επιχειρήσεις μας στη Ρόδο εμφανίζουν μείωση που μέχρι στιγμής ξεπερνά το 60% και ενδέχεται να αγγίξει και το 70%, για τον μήνα Μάιο. Ανάλογη είναι η κατάσταση και σε όλη την Ελλάδα», λέει ο κ. Τοκούζης.

Όπως ανέφερε, τα ξενοδοχεία all inclusive έχουν ρίξει τις τιμές τους σε σημείο που πωλούν διανυκτέρευση και διατροφή από 15 ευρώ την ημέρα, προκειμένου να έχουν ικανοποιητικές πληρότητες με αποτέλεσμα να μην μπορούν να τα ανταγωνιστούν τα ενοικιαζόμενα δωμάτια:  «Αν ένα ξενοδοχείο πουλάει 18 και 15 ευρώ τη βραδιά με διατροφή, εμείς πόσο θα πρέπει πουλήσουμε; Εχουμε φτάσει στο σημείο, να πουλάμε τα δωμάτιά μας λιγότερο από όσα χρεώνει ένας ομπρελάς τις ξαπλώστρες του.

Τα λειτουργικά μας έξοδα πολλαπλασιάζονται και τα έσοδά μας μειώνονται. Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον κλάδο των ενοικιαζομένων καταλυμάτων. Ευελπιστούμε ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί τους επόμενους μήνες, αλλά δεν περιμένουμε θαύματα. Δεν υπάρχει ουσιαστική τουριστική πολιτική και δεν υπήρχε ποτέ. Ολοι έχουν μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον τουρισμό».

Όπως λέει ο κ. Τοκούζης, οι τιμές στα ενοικιαζόμενα δωμάτια αυτή την εποχή κυμαίνονται κατά μέσο όρο στα 20 ευρώ, τιμή που δεν είναι ανταγωνιστική σε σχέση με τα αυξημένα έξοδα. «Χρωστάμε παντού. Τα έσοδά μας δεν αρκούν για να καλύψουν τα λειτουργικά έξοδα, τις ασφαλιστικές εισφορές, την εφορία και τόσα άλλα οικονομικά βάρη που έχουν προστεθεί τα τελευταία χρόνια. Καλύτερα βάλουμε λουκέτο και να φύγουμε. Δεν βγαίνει αυτή η οικονομική πολιτική, δεν αντέχουν οι επιχειρήσεις να πληρώσουν άλλους φόρους», κατέληξε ο κ. Τοκούζης.

Πηγή: www.dimokratiki.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια