Ασφαλιστικό: Ο Ιούλιος των περικοπών για 600.000 συνταξιούχους

Ακόμα και τις 600.000 μπορεί να φτάσουν οι συνταξιούχοι που με την έναρξη της εφαρμογής του νέου Ασφαλιστικού και ενεργοποίησης τουλάχιστον 6 υπουργικών αποφάσεων και εγκυκλίων τον επόμενο μήνα, θα έχουν μειωμένες παροχές.

Αναλυτικά:

1. Σε περίπου 100.000 συνταξιούχους, δικαιούχους του ΕΚΑΣ, προβλέπονται μειώσεις από 5% έως και 20%, στις χαμηλές έτσι κι αλλιώς αποδοχές τους, καθώς άλλοι θα χάσουν τελείως το επίδομα, ενώ αλλοι θα πέσουν σε χαμηλότερη κατηγορία, λόγω των νέων εισοδηματικών κριτηρίων.

2. Οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, των ταμείων των πρώην ΔΕΚΟ και του Δημοσίου, θα δουν τις επικουρικές τους συντάξεις να μειώνονται, επίσης αναδρομικά από τον Ιούνιο, έως και κατά 40%. Να σημειώθεί ότι σε 200.000 υπολογίζονται οι συνταξιουχοι των οποίων οι συνολικές μεικτές συντάξιμες αποδοχές τους υπερβαίνουν τα 1.300 ευρώ και κατά συνέπεια θα έχουν μειωμένες επικουρικές συντάξεις από τον Ιούνιο (οι περικοπές θα ξεκινήσουν τον Αύγουστο).

3. Ακόμα 280.000 μερισματούχοι του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων, που θα δουν το μέρισμα που λαμβάνουν να μειώνεται κατά 32% (σε ορισμένες περιπτώσεις οι μειώσεις θα αγγίξουν το 40%).

4. Σε τουλάχιστον 60.000 υπολογίζονται οι συνταξιούχοι που βρίσκονται σε αναμονή για την χορήγηση του εφάπαξ, που όμως θα είναι μειωμένο ( σε σχέση με όσους έχουν κάνει αίτηση πρίν το 2013) έως και το 20%.

5. Να σημειωθεί ότι οι μειώσεις στις επικουρικές έχουν κι άλλες "ουρές" καθώς:

α) Οι συνταξιούχοι του ΤΑΝΠΥ και του επικουρικού των Εμποροϋπαλλήλων, που είχαν πολύ υψηλό ποσοστό αναπλήρωσης, θα δουν μειώσεις έως και 40%.

β) Έως 20% θα ανέλθουν οι μειώσεις στις συντάξεις από τα ταμεία των πρώην ΔΕΚΟ, ενώ κατά τι μικρότερες από τις αρχικώς εκτιμώμενες θα είναι οι περικοπές στις επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων τραπεζοϋπαλλήλων. Το τελικό ποσό της μείωσης εκτιμάται μεταξύ 5% και 12%.

γ) Αντίστοιχα, στο 10% εκτιμώνται οι μειώσεις των συνταξιούχων του Δημοσίου, με πολλά χρόνια ασφάλισης.

Πηγή: http://newpost.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια