Βρετανία: «Νοθεία» στη συλλογή υπογραφών για νέο δημοψήφισμα

Λονδίνο
Η υπηρεσία συλλογής υπογραφών για τη διενέργεια νέου δημοψηφίσματος μετά το Brexit υποτίθεται ότι απευθύνεται μόνο στους Βρετανούς και όσους κατοικούν στη Βρετανία. Μόνο που πολλές από τις 3 εκατομμύρια υπογραφές προέρχονται από χώρες του εξωτερικού, και σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα είναι περισσότερες από τον συνολικό πληθυσμό.

Ενώ το Βατικανό έχει στην πραγματικότητα μόνο 800 κατοίκους, οι υπογραφές που καταχωρήθηκαν από την Πόλη του Βατικανού ξεπερνούν τις 39.000, γράφει ο Guardian.

Η Ισλανδία, τα Νησιά Κέιμαν και η Τυνησία είναι μερικές ακόμα από τις χώρες από όπου καταχωρήθηκαν εγγραφές.

Οι υπογραφές συγκεντρώνονται σε δικτυακό τόπο του βρετανικού Κοινοβουλίου, το οποίο ζητά από τους χρήστες να επιβεβαιώσουν την εθνικότητα ή τον τόπο διαμονής τους απλά συμπληρώνοντας ένα κουτί της φόρμας και δηλώνοντας τον ταχυδρομικό κωδικό τους.

Ορισμένοι Βρετανοί φέρονται μάλιστα να ζητούν από κατοίκους άλλων χωρών να συμμετάσχουν χρησιμοποιώντας βρετανικούς ταχυδρομικούς κωδικούς.

H αρμόδια επιτροπή ανακοίνωσε αργότερα ότι αφαιρεί δεκάδες χιλιάδες υπογραφές που καταχωρήθηκαν παράνομα.

Η ειρωνεία είναι ότι η συλλογή υπογραφών ξεκίνησε τον Μάιο με πρωτοβουλία του Ουίλιαμ Χίλεϊ, ακτιβιστή που τασσόταν υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, όταν οι δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι το αντίπαλο στρατόπεδο θα νικούσε.

Newsroom ΔΟΛ

πηγή: news.in.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια