Διαμαρτυρία ανέργων Ακρινής, Κλείτου, Αναργύρων, Αχλάδας και Σκοπού στο ΛΚΔΜ

Διαμαρτυρία ανέργων Ακρινής, Κλείτου, Αναργύρων, Αχλάδας και Σκοπού στο ΛΚΔΜ – Για την ένταξη των οικισμών τους στη Β’ ζώνη εντοπιότητας για προσλήψεις στα 8μηνα της ΔΕΗ

Σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας προχώρησαν πριν λίγη ώρα στο διοικητήριο του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας άνεργοι από τις πληττόμενους από τη δραστηριότητα της ΔΕΗ οικισμούς Ακρινής και Κλείτου του δήμου Κοζάνης και τους οικισμούς των Αναργύρων, Αχλάδας και Σκοπού της Π.Ε. Φλώρινας, διαμαρτυρόμενοι για τον αποκλεισμό τους ουσιαστικά από την πρόσληψη στα 8μηνα της ΔΕΗ στα ορυχεία, καθώς στην προκήρυξη του ΛΚΔΜ που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στον αέρα οι ανωτέρω οικισμοί υποβαθμίστηκαν στη Β΄ ζώνη κριτηρίων εντοπιότητας, με αποτέλεσμα να αποκλείονται ουσιαστικά από την προκήρυξη αφού προτάσσονται στις προσλήψεις άνεργοι άλλων οικισμών της ΔΕΗ που ανήκουν στην Α’ ζώνη.

Χαρακτηρίζουν άδικη και απαράδεκτη την απόφαση της ΔΕΗ για υποβάθμιση των οικισμών τους στη Β’ ζώνη των κριτηρίων εντοπιότητας για τις προσλήψεις και καλούν τη διοίκησή της να πάρει πίσω την προκήρυξη.

Στο πλευρό των ανέργων κατοίκων των παραπάνω οικισμών βρίσκονται οι πρόεδροι και τα μέλη των Τοπικών Συμβουλίων τους, ο δήμαρχος Αμυνταίου Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης, ο αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Φλώρινας Στέφανος Μπίρος και η αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας Έλσα Παναγιωτίδου. Οι αντιπεριφερειάρχες  μετέφεραν μάλιστα τη συμπαράσταση της Περιφέρειας και δήλωσαν ότι έχει γίνει ήδη έγγραφο στη ΔΕΗ ενώ ο Περιφερειάρχης Θόδωρος  Καρυπίδης έχει προβεί ήδη σε σχετική διαμαρτυρία στον πρόεδρο της ΔΕΗ με αίτημα να αρθεί αυτή η άδικη απόφαση και να ακυρωθεί ο διαγωνισμός.

πηγή: e-ptolemeos.gr

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Κυριάκος11/6/16, 1:52 μ.μ.

    Απ'τα τσακάλια (και τα κομματόσκυλα) δε γλυτώνεις με ευχές και παρακάλια...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο kozanara.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.