Καστοριά: Όχι στον αγωγό TAP αν δεν πάρουμε Φυσικό Αέριο

Η Καστοριά είναι μια από τις περιοχές της Ελλάδος όπου ο χειμώνας είναι από πιο βαρύς και είναι αυτονόητο η κοινωνία να ζητά από την Κοινοπραξία Αναμονή για μεταφορά υγραερίου στην περιοχή.

Για να έναν λόγο που ακόμα δεν έχει γίνει κατανοητός, οι Κοινοπραξία αρνείται την Αναμονή αυτή που σε μεγάλο βαθμό θα μετρίαζε τις όποιες αντιδράσεις.

Σύμφωνα με τους διαμορφωτές της κοινής γνώμης στην Καστοριά, οι λόγοι της άρνησης έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι η Κοινοπραξία θεωρεί πως εφόσον η Καστοριά είναι το τελευταίο σημείο όπου ο αγωγός περνά από την Ελλάδα, αν έχει λύσει τα όποια θέματα στις άλλες τις περιοχές η Καστοριά με την πίεση ίσως και της Ελληνικής Κυβέρνησης να καμφθούν οι αντιδράσεις.

Οι ίδιες πηγές θεωρούν ότι η Κοινοπραξία έχει σαφές πρόβλημα επικοινωνίας με την τοπική κοινωνία αφού οι όποιες προσπάθειες προσέγγισης γίνονται από δικούς της ανθρώπους μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης.

 Το τελευταίο όπως φαίνεται πως τείνει να γίνει και συνολική πολιτική της Κοινοπραξίας σε όλες τις περιοχές που περνά ο αγωγός.


πηγή:  grevenamedia.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια