Κοζάνη: Ξεκινά πιλοτικά η διαχείριση των οργανικών αποβλήτων

Η βελτιστοποίηση της διαχείρισης των οργανικών αποβλήτων πιλοτικά στους Δήμους Κοζάνης και Βοίου είναι ο στόχος της προγραμματικής σύμβασης προϋπολογισμού 80.000 ευρώ που αναφέρεται στην τριμερή συμφωνία που υπεγράφη χθες μεταξύ των δυο δήμων και της ΔΙΑΔΥΜΑ.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα συλλογής οργανικών αποβλήτων μέσω 250 κάδων που θα τοποθετηθούν σε γειτονιά της Κοζάνης, ενώ παράλληλα προχωρά το στρατηγικό σχέδιο για την ανακύκλωση καθώς και το πρόγραμμα ευαισθητοποίησης των κατοίκων τον Σεπτέμβριο.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Βοίου και Πρόεδρος της ΔΙΑΔΥΜΑ  κ. Δημήτρης Λαμπρόπουλος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την έναρξη της διαχείρισης των οργανικών αποβλήτων στην οποία ο Δήμος συμμετέχει με πέντε κομποστοποιητές, ενώ στην πόλη της Σιάτιστας αναμένεται να τοποθετηθούν 50 κάδοι για την έναρξη της προσπάθειας.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΔΙΑΔΥΜΑ κ. Δημοσθένης Μαυρίδης έκανε λόγο για πρωτοπορία της περιοχής πανελλαδικά στο θέμα της διαχείρισης των βιοαποβλήτων, μια προσπάθεια που μπορεί να δώσει γρήγορα χρήσιμα αποτελέσματα.


ΕΡΤ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια