Να λογοδοτήσει για το Ολοκαύτωμα καλεί τη Γερμανία ο Ερντογάν


Νέα σφοδρή επίθεση στην Γερμανία με αφορμή την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Γερμανία στο ξαναλέω: Λογοδότησε πρώτα εσύ για το Ολοκαύτωμα, για την εξόντωση 100.000 ανθρώπων στη Ναμίμπια. Είσαι η τελευταία χώρα η οποία μπορεί να κατηγορήσει την Τουρκία για τη λεγόμενη γενοκτονία των Αρμενίων» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σημείωσε ότι η Τουρκία δεν έχει να κρύψει τίποτα στο θέμα αυτό. Τα τουρκικά αρχεία είναι στη διάθεση των επιστημόνων. «Εάν βρείτε κάτι που να το επιβεβαιώνει τότε είμαστε πρόθυμοι να το εξετάσουμε. Η ιστορία μας δεν είναι η ιστορία μαζικών φόνων, η ιστορία μας είναι μια ιστορία ευσπλαχνίας. Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ μας» κατέληξε.

Τις δηλώσεις Ερτογάν που έγιναν στην Κωνσταντινούπολη φιλοξενεί σήμερα ο γερμανικός Τύπος. Φυσικά και θα βλάψει τις γερμανο-τουρκικές σχέσεις το ψήφισμα του γερμανικού κοινοβουλίου, συμπλήρωσε ο Ερντογάν, παραλείποντας ωστόσο να αναφέρει τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται να αντιδράσει.

Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε επίσης τους Γερμανούς βουλευτές τουρκικής καταγωγής, που υπερψήφισαν την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων λέγοντας:  «Ορισμένοι θεωρούν ότι είναι Τούρκοι, αλλά τι είδους Τούρκοι είναι τέλος πάντων. Το αίμα τους πρέπει να εξεταστεί από αιματολογικό εργαστήριο. Το αίμα τους είναι χαλασμένο».

πηγή: altsantiri.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια