Τουρνουά παιδικών ομάδων από τον Ατρόμητο Πτολεμαΐδας

Για μια ακόμη χρονιά, τη 9η και από 16 έως τις 19 Ιουνίου η Ακαδημία ποδοσφαίρου Ατρόμητος Πτολεμαΐδας διοργάνωσε τουρνουά παιδικών ομάδων.

Όπως είναι γνωστό πλέον η Ακαδημία του Ατρόμητου, στηρίζεται από την Ο.Π.Α.Π. Α.Ε. στο πρόγραμμα που έχει ξεκινήσει η τελευταία για την ενίσχυση των μικρών ηλικιών στο ποδόσφαιρο. Ένα γεγονός πάρα πολύ σημαντικό αφού είναι μοναδική στο νομό.

Η δουλειά που γίνεται, ο αριθμός των αθλητών, οι εγκαταστάσεις, οι προπονητές, η διοίκηση αλλά και οι επιτυχίες συντέλεσε έτσι ώστε να επιλεχθεί και να αποτελεί τιμή για την Ακαδημία να ανήκει σε αυτή τη προσπάθεια της Ο.Π.Α.Π.

Έγιναν αγώνες στις κατηγορίες Παιδικό, Προπαιδικό, Τζούνιορ, Μίνι και Προμίνι και συνολικά στο τουρνουά έλαβαν μέρος 24 Ακαδημίες  που ήταν οι : ΠΑΟΚ, Α.Ε. Ποντίων Βέροιας, Α.Ε. Κοζάνης, Μέγας Αλέξανδρος Αετού, Πήγασος Φλώρινας, Τηλέμαχοι Αλεξάνδρειας, ΠΑΟΚ Κοίλων, ΠΑΟΚ Κουλούρας, ΠΑΣ Φλώρινας , Αναγέννηση, Θύελλα Φιλώτα, Ακρίτες Κοζάνης, Αστέρας  Αλεξάνδρειας, Σβορώνος, Ελπίδες Φλώρινας, Ατρόμητος, Δήμητρα Τρικάλων, Κρόνος Καστοριάς, Αστέρας Αλεξάνδρειας, Νίκη Αγκαθιάς, Ερμής Αμυνταίου, Α.Ε. Περδίκα, ΠΑΟΔ, Ηρακλής Πτολεμαΐδας, Διαγόρας Βαρικού, Ηρακλής Δρεπάνου, Τιτάν Σερβίων. Συνολικά βρέθηκαν στο τουρνουά 95 τμήματα και 950 περίπου αθλητές.

Το τουρνουά δεν έγινε με βαθμολογίες και έτσι οι ομάδες έπαιζαν χωρίς άγχος με αποτέλεσμα όσοι βρέθηκαν στου τουρνουά να παρακολουθήσουν πολύ όμορφα παιχνίδια από τους λιλιπούτειους και εκκολαπτόμενους ποδοσφαιριστές.

Το παρόν έδωσαν στην τελετή λήξης ο εντεταλμένος σύμβουλος της περιφέρειας σε θέματα αθλητισμού Δημήτρης Καρακασίδης, ο αντιδήμαρχοw Εορδαίας κ. Καΐδης καθώς και αρκετοί γονείς και παππούδες.

Όλοι στους χαιρετισμούς τους έδωσαν συγχαρητήρια στους ιδιοκτήτες της Ακαδημίας τόσο για τη διεξαγωγή του τουρνουά για μια ακόμα χρονιά όσο και για την λειτουργία της Ακαδημίας.

Ο Δημήτρης Κωνσταντίνου (ιδιοκτήτης της ακαδημίας μαζί με τον αδερφό του Διονύση) στην ομιλία του εξέφρασε τις ευχαριστίες του σε  όλους όσους συμμετείχαν στο τουρνουά, στους χορηγούς καθώς σε όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση του και υποσχέθηκε  ότι το 9ο θα είναι ακόμα καλύτερο.

Ο Διονύσης Κωνσταντίνου στις δηλώσεις του στάθηκε και αυτός στην άψογη διεξαγωγή και υποσχέθηκε ότι το επόμενο θα είναι ακόμα πιο βελτιωμένο και ίσως γίνει και στο καινούριο γήπεδο που ετοιμάζεται ακριβώς δίπλα από τα υπάρχον γήπεδα. Τόνισε ότι κόντρα στις δυσκολίες έχουν αποφασίσει να επενδύσουν έτσι ώστε να βοηθήσουν και αυτοί με τον τρόπο τους τον αθλητισμό.

Η ακαδημία ποδοσφαίρου “ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ” Πτολ/δας ιδρύθηκε το έτος 2000 από τους Δημήτρη και Διονύση Κωνσταντίνου και έχει έδρα σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις που βρίσκονται στο 3ο χλμ. Πτολ/δας-Φλώρινας.

Σήμερα μετά από 16 χρόνια ζωής η ακαδημία έχει κάνει σημαντικά βήματα. Συγκεκριμένα διαθέτει γήπεδο με φυσικό χόρτο διαστάσεων 11Χ11 και φωτισμό, αποδυτήρια για δύο ομάδες και διαιτητές. Άλλα δύο βοηθητικά γήπεδα με συνθετικό τάπητα 4ης γενιάς για προπονήσεις ένα 6Χ6 και ένα 8Χ8 με αποδυτήρια.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να αποκτήσει ακόμα ένα γήπεδο (100X80) δίπλα στα υπάρχοντα. Ήδη ο αγωνιστικός χώρος είναι έτοιμος και αναμένεται με τη νέα περίοδο να παραδοθεί σε χρήση.

Σήμερα σε όλα τα τμήματα της Ακαδημίας αθλούνται πάνω από 250 παιδιά.

Η ανδρική ομάδα φέτος έπαιξε στη Β’ κατηγ. ΕΠΣ Κοζάνης για 11η συνεχή χρονιά, ενώ φέτος αναδείχθηκε πρωταθλητής στα Μίνι στα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Κοζάνης.

Επίσης υπάρχει και η κατηγορία προμίνι.
πηγή: e-ptolemeos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια