Σε απεργία η AirFrance, εν μέσω Euro 2016

Τετραήμερη απεργία πραγματοποιούν από σήμερα οι πιλότοι της Air France, εν μέσω του Euro 2016, διαμαρτυρόμενοι για περικοπές στους μισθούς τους. Η απεργία αναμένεται να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στις μετακινήσεις των φιλάθλων του Euro 2016, παρά το γεγονός ότι η εταιρεία AirFrance ανακοίνωσε ότι κατά τις εκτιμήσεις της θα απεργήσει το 25% των πιλότων της.

Από την πλευρά του, το συνδικάτο SNPL υποστηρίζει ότι 7 στους 10 δεν θα εμφανιστούν στη δουλειά τους.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Φρεντερίκ Γκαζέ, δήλωσε:

«Άκουσα σήμερα το πρωί τον πρόεδρο του SNPL να λέει ότι το 70% των πιλότων θα απεργήσει, κάτι που δεν ισχύει. Η εκτίμησή μας σήμερα είναι ότι στην κινητοποίηση συμμετέχει το 25%».

Επίσης, σε ανακοίνωσή της η AirFrance διευκρινίζει ότι σήμερα θα εκτελεστεί το 83% των πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο «Σαρλ ντε Γκολ» του Παρισιού ενώ για αύριο εκτιμάται ότι θα απεργήσει το 27% των πιλότων και θα εκτελεστεί το 80% των πτήσεων.

Παρόμοιες είναι οι εκτιμήσεις της εταιρείας και για τη Δευτέρα.

Πάντως, σύμφωνα με τον Φρεντερίκ Γκαζέ, η τετραήμερη απεργία, που κηρύχθηκε από τα συνδικάτα των πιλότων SNPL και SPAF μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων για το μισθολογικό, την περασμένη εβδομάδα, θα στοιχίσει στην εταιρεία περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ κάθε ημέρα.

«Αντί να διαφωνούμε για τον αριθμό των πιλότων που απεργούν θα προτιμούσαμε να βρισκόμαστε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», δήλωσε ο εκπρόσωπος του SNPL, Εμανουέλ Μιστραγί.

Ωστόσο ο Φρεντερίκ Γκαζέ, παρότι δήλωσε ότι η πόρτα του «είναι πάντα ανοιχτή», διευκρίνισε ότι «δεν θα διαπραγματευτεί ό,τι είναι αδιαπραγμάτευτο».

Πηγή: http://www.efsyn.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια