Στο «σφυρί» δεκάδες ακίνητα για χρέη σε δημόσιο και τράπεζες

Στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων έχουν αναρτηθεί 29 αναγγελίες πλειστηριασμών ακινήτων, ακόμα κι αγροτεμαχίων που θα γίνουν μέχρι τις 20 Ιουλίου για χρέη προς το Δημόσιο.

Οι πλειστηριασμοί ακινήτων που ανήκουν σε οφειλέτες του Δημοσίου έχουν ξεκινήσει και μάλιστα με το νέο καθεστώς, δηλαδή θα υπολογίζεται η εμπορική αξία των ακινήτων που σε πολλές περιοχές είναι πολύ χαμηλότερη από την αντικειμενική.

Την ίδια στιγμή και οι τράπεζες βγάζουν στο σφυρί ακίνητα που έχουν περιέλθει στην κυριότητά τους από οφειλέτες. Πρόσφατα η Εθνική Τράπεζα έβγαλε δεκάδες ακίνητα προς πώληση. Πρόκειται για οικόπεδα, αγροτεμάχια, διαμερίσματα, αυτοτελείς κατοικίες, ακόμη και καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

Με τα ληξιπρόθεσμα χρέη να έχουν ξεπεράσει τα 88 δισ. ευρώ η γενική γραμματεία δημοσίων εσόδων έχει δώσει εντολή να κυνηγηθούν ακόμα και οι μικροί οφειλέτες που χρωστούν ποσά έως 500 ευρώ. Φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις βρίσκονται αντιμέτωποι με πτώχευση και δέσμευση των περιουσιών τους εξαιτίας των οφειλών τους.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια