Συνεχίζεται η απεργία των ναυτεργατών

Συνεχίζουν την απεργία τους, που σήμερα Πέμπτη συμπλήρωσε 22 μέρες, οι εργαζόμενοι σε ΟΛΠ και ΟΛΘ, όπως έκαναν γνωστό το απόγευμα με κοινή τους ανακοίνωση τα σωματεία των εργαζομένων (ΟΜΥΛΕ, Λιμενεργάτες, Αρχιεργάτες-Επόπτες).

Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εργαζομένων αναφέρουν ότι «από την αρχή αυτού του αγώνα και επί τρεις μήνες διαβούλευσης με την κυβέρνηση διατυπώσαμε καθαρές απόψεις και τεκμηριωμένες προτάσεις.

Αντ’ αυτών η κυβέρνηση αντέταξε ασαφείς και γενικόλογες απόψεις, χωρίς ποτέ μέχρι σήμερα να μετουσιώσει σε πράξη αυτά που αναγνώριζε ως δίκαια αιτήματά μας. Με αναντιστοιχία λόγων και έργων, η κυβέρνηση, μετέθετε από μέρα σε μέρα τις απαντήσεις της και τις αποφάσεις της εμπαίζοντας προκλητικά τους εργαζόμενους».

Δηλώνουν κατηγορηματικά ότι «δεν θα υποστείλουμε τη σημαία του αγώνα. Το δικαίωμα της εργασίας μας θα το υπερασπιστούμε μέχρις εσχάτων» και αναμένουν όπως επισημαίνουν έστω και τώρα, η κυβέρνηση να εγκαταλείψει τις γενικόλογες αναφορές και τις κωλυσιεργίες και να δώσει λύση, που δεν είναι άλλη, από την θεσμοθέτηση της εργασιακής συνέχειας, με θεσπισμένες εργασιακές σχέσεις».

Πηγή; http://www.efsyn.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια