Έναρξη εγγραφών στο 2ο ΕΠΑ.Λ. Κοζάνης

Σας ενημερώνουμε για την έναρξη των εγγραφών στο 2ο ΕΠΑ.Λ. Κοζάνης που θα πραγματοποιηθούν από 21 έως 30 Ιουνίου και θα συνεχιστούν από 1 έως 12 Σεπτεμβρίου.
Οι Τομείς που θα λειτουργήσουν στο 2ο ΕΠΑ.Λ. Κοζάνης, είναι:
- Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος
- Διοίκησης και Οικονομίας
- Πληροφορικής
- Υγείας – Πρόνοιας και Ευεξίας
- Δομικών Έργων, Δομημένου Περιβάλλοντος και Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού


Στην Α’ Τάξη εγγράφονται όλοι οι απόφοιτοι Γυμνασίων.

Στην Β’ Τάξη εγγράφονται απόφοιτοι όλων των τύπων Λυκείων, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν πτυχίο ειδικότητας, αφού παρακολουθήσουν στη Β΄ Τάξη μόνο τα μαθήματα του τομέα και στη Γ’ Τάξη τα μαθήματα της ειδικότητας, ενώ με αυτόν τον τρόπο θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με τις ειδικές εξετάσεις των ΕΠΑ.Λ.

Στους απόφοιτους ΕΠΑ.Λ. χορηγείται:

- Απολυτήριο Λυκείου, ισότιμο του Γενικού Λυκείου
- Επαγγελματικό πτυχίο ειδικότητας, επιπέδου 4 (αντίστοιχο των ευρωπαϊκών).

Μετά την αποφοίτηση, οι απόφοιτοι μπορούν:

- Να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε αντίστοιχους τομείς, μέσω ειδικών εξετάσεων σε 4 μαθήματα. Στα ΤΕΙ και στις Στρατιωτικές Σχολές με ειδικό ποσοστό θέσεων, και στα Πανεπιστήμια σε ποσοστό επιπλέον θέσεων 1%.

- Να παρακολουθήσουν Προαιρετικό «Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη Μαθητείας», με εργαστηριακά μαθήματα ειδικότητας στο σχολείο και μαθητεία σε χώρους εργασίας.

- Να επανεγγραφούν στη Γ’ Τάξη ΕΠΑ.Λ για την απόκτηση και 2ης ειδικότητας του Τομέα από τον οποίο έχει αποφοιτήσει ή στη Β’ τάξη για ειδικότητα άλλου τομέα, παρακολουθώντας μόνο τα μαθήματα ειδικότητας (23 ώρες).

- Να συνεχίσουν τις σπουδές στα ΙΕΚ με φοίτηση 3 εξαμήνων στην ίδια ειδικότητα ή 5 εξαμήνων για την απόκτηση νέας ειδικότητας. Με εξετάσεις πιστοποίησης μπορούν να αποκτήσουν πτυχίο επιπέδου 5.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το 2ο ΕΠΑ. Λ Κοζάνης στη διεύθυνση:
Ανδρέα Κάλβου 1, Περιοχή Πανόραμα. Τηλέφωνο επικοινωνίας 2461026994.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια