Εισαγγελέας: Απαλλαγή Λιακουνάκου και άλλων 16 κατηγορουμένων για τα εξοπλιστικά

Την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων, ανάμεσά τους και ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος, για κατηγορίες που αντιμετωπίζουν σχετικά με την προμήθεια του συστήματος «Ηλεκτρονικός Πόλεμος» στο στρατό ξηράς, ζήτησε ο εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ενώπιον του οποίου βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Kατά τη μαραθώνια αγόρευσή του ο εισαγγελέας, ζήτησε να απαλλαγούν οι 17 συνολικά κατηγορούμενοι στην υπόθεση από την κατηγορία της απιστίας, τονίζοντας πως από τη σύμβαση για την προμήθεια του συγκεκριμένου οπλικού συστήματος δεν προέκυψε ζημιά σε βάρος του δημοσίου, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο οι κατηγορούμενοι δεν είχαν δόλο.

Ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος και 16 ακόμη πρόσωπα έχουν παραπεμφθεί σε δίκη με βούλευμα του συμβουλίου Εφετών για την προμήθεια του συστήματος «Ηλεκτρονικός Πόλεμος» στον Στρατό Ξηράς. Η προμήθεια του συστήματος έγινε από την εταιρεία SONAK του Θ. Λιακουνάκου για την οποία είχε  δοθεί προκαταβολή 40 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το βούλευμα του συμβουλίου Εφετών ο Θ. Λιακουνάκος μαζί με ακόμη ένα πρόσωπο κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε απιστία, ενώ για το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία παραπέμφθηκαν οι πρώην γενικοί γραμματείς Εξοπλισμών, Γιώργος Κολίρης και Ευάγγελος Βασιλάκος.

Κατηγορούμενοι για απλή συνέργεια σε απιστία είναι ο πρώην αναπληρωτής γενικός γραμματέας Εξοπλισμών, Αντώνης Κάντας, και τότε στελέχη του ΥΠΕΘΑ. Όλοι τους φέρονται να εμπλέκονται στη σύμβαση για το εν λόγω εξοπλιστικό πρόγραμμα.

Να σημειωθεί ότι ο Θωμάς Λιακουνάκος είχε προφυλακιστεί τον Οκτώβριο του 2015 κατηγορούμενος ότι έδινε μίζες για να εξασφαλίζει εξοπλιστικά προγράμματα αξίας  εκατομμυρίων ευρώ.

Οι δικαστικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψή του, όταν διαπίστωσαν ότι από εταιρεία ιδιοκτησίας του διακινήθηκαν περίπου δύο εκατ. ευρώ προς εταιρείες συμφερόντων του Ιωάννη Σμπώκου, πρώην γενικού διευθυντή Εξοπλισμών και στενού συνεργάτη του προφυλακισμένου για μίζες Ακη Τσοχατζόπουλου.

Πηγή: kathimerini.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια