Ξεπαγώνει το μέγα φωτοβολταϊκό έργο της ΔΕΗ στην Κοζάνη -Μπαίνει σε καθεστώς fast track

Με τη διαδικασία του fast track, επανενεργοποιείται το επενδυτικό σχέδιο για μεγάλο φωτοβολταϊκό έργο ισχύος 200 MW στο Λιγνιτικό Κέντρο των δήμων Εορδαίας και Κοζάνης από τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες.


Πρόκειται για ένα μεγάλο επενδυτικό έργο, που είχε εξαγγελθεί από το 2011 και αφορά στην ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας που θα δημιουργήσει άμεσα θέσεις απασχόλησης και θα δώσει μια νέα αναπτυξιακή πνοή στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.

Τη συνεργασία τους σε θέματα επενδύσεων στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας διερεύνησαν κατά τη συνάντησή τους ο Πρόεδρος του Enterprise Greece Χρήστος Στάικος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού, Ηλίας Αθανασίου, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, Ηλία Μοναχολιά.

Οι δύο πλευρές καταρχήν συμφώνησαν για την επαναενεργοποίηση με τη διαδικασία του fast track του επενδυτικού σχεδίου για μεγάλο φωτοβολταϊκό έργο ισχύος 200MW στο Λιγνιτικό Κέντρο των Δήμων Εορδαίας και Κοζάνης.

Για το έργο αυτό, η ΔΕΗ Ανανεώσιμες έχει  εξασφαλίσει την πλήρη αδειοδότηση και θα το κατασκευάσει σε χώρο που παραχωρεί η  ΔΕΗ, στην περιοχή παλαιών ορυχείων της Κοζάνης.  Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που θα συμβάλει άμεσα στην ευρύτερη οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Στη διάρκεια της κατασκευής του, αλλά και κατά τη λειτουργία του θα απασχοληθεί προσωπικό από την περιοχή. Ο προϋπολογισμός του αγγίζει τα 180 εκατ. ευρώ. Κύριος του έργου είναι η εταιρεία ΗΛΙΑΚΟ ΒΕΛΟΣ 1, 100% θυγατρική της ΔΕΗ Ανανεώσιμες.

Οι δύο εταιρείες συζήτησαν επίσης τη δυνατότητα προσέγγισης διεθνών επενδυτικών και χρηματοοικονομικών σχημάτων για επενδύσεις στην Ελλάδα στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

πηγή: iefimerida.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια