Υπό κράτηση ο Τούρκος αξιωματικός μετά την αναστολή του ασύλου – Αντιδράσεις κομμάτων για την απόφαση

Υπό κράτηση τέθηκε ο Τούρκος αξιωματικός μετά την απόφαση του Εφετείου για αναστολη της χορήγησης ασύλου απο το διοικητικό Εφετείο. 


Η διαδικασία αν και τυπική εντούτοις έχει προκαλέσει αντιδράσεις για τη σπουδή με την οποία προχωρούν οι αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Τούρκος αξιωματικός οδηγήθηκε στη Διεύθυνση Αλλοδαπών για να επιστρέψει στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού χωριού. 

Την ίδια ώρα η απόφαση του Εφετείου να ανακαλέσει τη χορήγηση ασύλου, μετά απο αίτημα της κυβέρνησης προκαλεί έντονες αντιδράσεις απο κόμματα και φορείς. 

Όπως είναι γνωστό η πρόεδρος του Θ΄ Τμήμα του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών Ευγενία Μυλωνοπούλου έκανε δεκτό το αίτημα του Ελληνικού Δημοσίου για χορήγηση προσωρινής διαταγής και αναστέλλει προσωρινά τη χορήγηση ασύλου στον Τούρκο συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου. 

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, το αίτημα γίνεται δεκτό για λόγους δημοσίου συμφέροντος, αλλά και για το συμφέρον του ίδιου του αξιωματικού. Παράλληλα, η προσωρινή διαταγή αναφέρει ότι η διοίκηση (κράτος) θα απέχει από κάθε ενέργεια που στοχεύει στην αναχώρηση του Τούρκου από την Ελλάδα. 

Μετά την εν λόγω εξέλιξη, ο Τούρκος στρατιωτικός θα οδηγηθεί και πάλι στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωρίου, ως διοικητικά κρατούμενος. H αίτηση ακύρωσης θα συζητηθεί στις 15 Φεβρουαρίου.

περισσότερα εδώ: mignatiou.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια