Υποδοχέας επικίνδυνων αποβλήτων ΧΥΤΕΑ η Δ.Μακεδονία

Συζήτηση σχετικά με τον εθνικό σχεδιασμό διαχείρισης επικίνδυνων αποβλήτων διεξήχθη την Πέμπτη (11-1-2018) στην πόλη της Πτολεμαΐδας με τον Μιχάλη Αριδά (Οργανωτικού Γραμματέα του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου Ε.ΠΑ.Μ.).


Ο Εθνικός σχεδιασμός διαχείρισης επικίνδυνων αποβλήτων (δηλαδή τοξικών, τερατογονών, καρκινογόνων, μεταλλαξιογόνων κλπ), έγινε νόμος του κράτους με δημοσίευση στο ΦΕΚ Β΄4326/30-12-2016 και αναφέρει ως προτεινόμενο χώρο για την ταφή επικίνδυνων αποβλήτων  τα εξαντλημένα λιγνιτωρυχεία της Χώρας να έχουν τα προαπαιτούμενα κριτήρια σύμφωνα με το νόμο.

Ο ΕΣΔΑ αναφέρει ως προτεινόμενο χώρο για την ταφή επικίνδυνων αποβλήτων τη Μεγαλόπολη και φυσικά την Δ.Μακεδονία.

Μια τέτοια ενέργεια θα οδηγήσει τουλάχιστον σε οικονομικό μαρασμό και απομόνωση την ήδη επιβαρυμένη περιοχή της Δ.Μακεδονίας.

Τα επικίνδυνα αυτά απόβλητα, θα αποτελούν έναν εν δυνάμει σοβαρότατο κίνδυνο για την υγεία όλων των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Η τοπικές οργανώσεις του Ε.ΠΑ.Μ. στην Κοζάνη και Πτολεμαΐδα που ήταν υπεύθυνες για την διοργάνωση της συζήτησης
Δηλώνουν την πλήρη και κάθετη αντίθεσή του στη δημιουργία χώρου ταφής επικίνδυνων αποβλήτων στην Δ.Μακεδονία και θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αποτροπή αυτού του επικείμενου γεγονότος.
Καλουν τους πολίτες της Δ.Μακεδονίας να είναι σε εγρήγορση και να μην επιτρέψουν να γίνει το έγκλημα αυτό.

Δηλώσεις του Οργανωτικού Γραμματέα του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ.) Μιχάλη Αριδά στην πόλη της Πτολεμαΐδας για τον ΧΥΤΕΑ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια