ΗΠΑ: 11 άτομα αρρώστησαν μετά το άνοιγμα φακέλου με «άγνωστη ουσία» σε στρατιωτική βάση


Φάκελος που περιείχε «άγνωστη ουσία» ανοίχθηκε την Τρίτη σε στρατιωτική βάση κοντά στην Ουάσιγκτον, με συνέπεια 11 άνθρωποι να αισθανθούν άρρωστοι, σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές.

Όπως γνωστοποίησε το σώμα Πεζοναυτών μέσω Twitter, η επιστολή παραλήφθηκε και ανοίχθηκε στη στρατιωτική βάση Μάιερ-Χέντερσον Χολ (την πρώην βάση Φορτ Μάιερ) και το κτήριο όπου εκτυλίχθηκε το συμβάν εκκενώθηκε.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, «πολλοί Πεζοναύτες δέχονται ιατρικές φροντίδες έπειτα από το συμβάν», ενώ βρίσκεται «έρευνα σε εξέλιξη».

Το πυροσβεστικό σώμα της κομητείας Άρλινγκτον ανέφερε πως «11 άνθρωποι αισθάνθηκαν άρρωστοι μετά το άνοιγμα της  επιστολής» στη βάση. Τρεις άνθρωποι εισήχθησαν σε νοσοκομείο, όπου νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση.

Τρεις στρατιωτικοί εξήγησαν στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN ότι ένιωσαν σαν «να καίγονται» στα χέρια και στο πρόσωπο.

«Είναι πολύ νωρίς ακόμη για να κάνουμε υποθέσεις, πρέπει να περιμένουμε και να αφήσουμε τους ερευνητές να κάνουν τη δουλειά τους», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του σώματος Πεζοναυτών, ο Μπράιαν Μπλοκ, συμπληρώνοντας πως είναι πολύ πρόωρο να ειπωθεί σε αυτό το στάδιο εάν επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια ή όχι.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters, dpa

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια