Αργοσβήνουν οι τηλεθερμάνσεις Πτολεμαΐδας, Αμυνταίου και Φιλώτα

Ένα δυνατό ράπισμα ήρθε προ ημερών από τη Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που λέει για μια ακόμα φορά ηχηρό ΟΧΙ στην παράταση ωρών του ΑΗΣ Καρδιάς και Αμυνταίου. Παρότι η ενημέρωση αυτή ήρθε στις 4 Φεβρουαρίου 2018, δεν λέχθηκε κουβέντα στο συντονιστικό για το μείζον αυτό θέμα που συνεπάγεται και το τέλος της θερμικής ενέργειας σε Πτολεμαΐδα, Αμύνταιο, Φιλώτα και Λεβαία .43.000 κάτοικοι θα βρεθούν χωρίς τηλεθέρμανση με τις ώρες λειτουργίας των μονάδων να είναι ήδη σημαντικά μειωμένες και πολύ κάτω των 17.500 ωρών.

Συγκεκριμένα στον ΑΗΣ Αμυνταίου απομένουν μόλις 4.500 ώρες, οι οποίες καλύπτουν ένα μόλις εξάμηνο τροφοδοσίας, ενώ στον ΑΗΣ Καρδιάς κυμαίνονται γύρω στις 10.000 ώρες, αρκετές για μια ακόμα θερμαντική περίοδο και με μεγάλο ερωτηματικό για τη δεύτερη.

Ο δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης μιλώντας στο Λύσανδρο Ρήγα και το ραδιοΛόγος ανέφερε ότι: «δημιουργείται ζήτημα για τη τροφοδοσία της Πτολεμαΐδας» τονίζοντας ότι «στη διαπραγμάτευση για την πώληση των μονάδων υπήρχε το θέμα της παράτασης των ωρών. Οι ώρες που απομένουν είναι κάτω από 10.000 , η μονάδα 4 έχει κάποιες ώρες παραπάνω. Το καλοκαίρι κάναμε παρεμβάσεις να μην λειτουργούν οι μονάδες.»

περισσότερα εδώ: prlogos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια