Γένοβα: Μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ανακάλυψε το πλήρωμα του «DIMITRIS C»

Ποσότητα «ύποπτης ουσίας» σε πλαστικές σακούλες βρέθηκε σε πλοίο της εταιρείας DANAOS SHIPPING Co Ltd  του δρ Ιωάννη Κούστα μετά από έρευνα που έκανε το πλήρωμά του.

Πιο συγκεκριμένα και  σύμφωνα με την ελληνικών συμφερόντων εισηγμένη στην αμερικανική χρηματαγορά ναυτιλιακή εταιρεία  χθες, Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου, το πρωί,  στο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων DIMITRIS C  βρέθηκε η ύποπτη ουσία, όπως χαρακτηρίζεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις ιταλικές αρχές πρόκειται για 300 κιλά κοκαΐνης.
Το πλοίο, χωρητικότητας 3.430 TEU και με σημαία Μάλτας, βρισκόταν στις προσβάσεις του λιμανιού  της Γένοβας στα διεθνή ύδατα αναμένοντας τις οδηγίες των ιταλικών Αρχών.

Το ύποπτο εμπόρευμα, το οποίο βρέθηκε κρυμμένο σε δυσπρόσιτο σημείο του καταστρώματος, ανακαλύφθηκε μετά από διεξοδικό έλεγχο που γίνεται από το πλήρωμα, σύμφωνα με την πάγια πολιτική της εταιρίας, πριν τον κατάπλου και μετά τον απόπλου σε  λιμάνια που έχουν αυξημένες πιθανότητες διακίνησης ουσιών.

Το γεγονός αναφέρθηκε αμέσως από τον Πλοίαρχο στην εταιρεία και στις Αρχές, σύμφωνα και πάλι με την πάγια πολιτική της Danaos.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ναυτιλιακής εταιρείας «επισημαίνεται ότι στα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, το περιεχόμενο των εμπορευματοκιβωτίων δεν είναι γνωστό ούτε στο πλοίο, ούτε στην εταιρεία διαχείρισης αυτού (εκτός από τις περιπτώσεις "επικίνδυνων αγαθών", δηλαδή εύφλεκτων, χημικών, εκρηκτικών και του περιεχομένου των container - ψυγείων). Επίσης η φορτοεκφόρτωση δεν διενεργείται από το πλήρωμα, αλλά από τρίτους, φορτοεκφορτωτές (stevedores), οι οποίοι δεν αποτελούν αρμοδιότητα του πλοίου». Το πλοίο βρίσκεται  ήδη στον λιμένα της Γένοβας υπό τον έλεγχο των Ιταλικών Αρχών.

περισσότερα εδώ: protothema.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια