Με ποια δίαιτα θα μειώσετε το λίπος στο συκώτι

Η μη αλκοολική λιπώδης νόσος του ήπατος (ΜΑΛΝΗ) είναι μια πάθηση που χαρακτηρίζεται από την υπερβολική συσσώρευση λίπους στο συκώτι.

Πρόκειται για μία από τις συχνότερες παθήσεις που προσβάλλουν το συκώτι και συνδέεται στενά με την παχυσαρκία και τον διαβήτη τύπου 2. Υπολογίζεται ότι εκδηλώνεται σε ποσοστό 30-90% των παχύσαρκων ανθρώπων.

Μια υγιεινή διατροφή θεωρείται το «κλειδί» για την αντιμετώπιση της ΜΑΛΝΗ και για τον σκοπό αυτόν οι γιατροί παραδοσιακά συνιστούν μια δίαιτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά.

Ωστόσο, μια νέα διεθνής επιστημονική μελέτη, με επικεφαλής ερευνητές από το Βασιλικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας στη Σουηδία, έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα, αφού υποδεικνύει ότι η μείωση των υδατανθράκων είναι αυτή που μειώνει αισθητά τη συσσώρευση λίπους στο συκώτι σε ασθενείς με ΜΑΛΝΗ.

Σύμφωνα με τα ευρήματα των ερευνητών, τα οποία δημοσιεύονται αναλυτικά στην επιθεώρηση Cell Metabolism, μια δίαιτα με λίγους υδατάνθρακες μπορεί να μειώσει το ποσοστό λίπους στο συκώτι αλλά και να βελτιώσει άλλες παραμέτρους της καρδιομεταβολικής υγείας σε διάστημα μόλις δύο εβδομάδων.

περισσότερα εδώ: onmed.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια