Οι πολικές αρκούδες θα εξαφανιστούν πιο γρήγορα απ΄ ότι πιστεύαμε

Δεν αποτελεί νέο ότι η αλλαγή του κλίματος επηρεάζει και προκαλεί προβλήματα στο περιβάλλον και στην άγρια ζωή. Στα είδη που αντιμετωπίζουν ήδη δύσκολες συνθήκες επιβίωσης ανήκουν οι πολικές αρκούδες, οι οποίες, σύμφωνα με νέα έρευνα, θα εξαφανιστούν νωρίτερα απ’ ότι είχαν προβλέψει οι επιστήμονες.


Το περιβάλλον στο οποίο καλούνται να επιβιώσουν οι πολικές αρκούδες μεταβάλλεται συνεχώς, καθιστώντας όλο και δυσκολότερο το να βρουν τροφή που θα είναι ικανή να καλύψει τις ανάγκες τους.

Μια ομάδα επιστημόνων με επικεφαλής το Επιστημονικό Κέντρο της Αμερικανικής Γεωλογικής Επισκόπησης (USGS) και το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, Σάντα Κρουζ (UCSC) μελέτησε εννέα πολικές αρκούδες σε διάστημα τριών ετών κοντά στην Αλάσκα. Ανακάλυψαν ότι οι αρκούδες για να καλύψουν τις ανάγκες τους σε φαγητό έπρεπε να καταναλώνουν τρεις μικρές ή μια μεγάλη φώκια κάθε 10 ημέρες. Όμως, πέντε από τις εννέα πολικές αρκούδες δεν κατάφεραν να επιτύχουν αυτόν το στόχο κατά τη διάρκεια της μελέτης και το σωματικό τους βάρος μειώθηκε.

Έκπληκτοι οι επιστήμονες παρατήρησαν εντυπωσιακές μεταβολές στις μάζες των πολικών αρκούδων. Σε μια εποχή που θα έπρεπε να τρέφονται σωστά για να καταφέρουν να επιζήσουν καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου, εκείνες φαίνεται ότι έχαναν πολύ περισσότερο βάρος αντί να παίρνουν.

Αυτή αλλά και άλλες μελέτες δείχνουν ότι οι πολικές αρκούδες δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις σωματικές απαιτήσεις και ανάγκες που είχαν κάποτε.

Πηγή: typosthes.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια