Οκτώ υπουργοί και δύο πρώην πρωθυπουργοί στο σκάνδαλο Novartis

Η Βουλή θα αποφασίσει για οκτώ υπουργούς και δύο πρώην πρωθυπουργούς που εμπλέκονται στο σκάνδαλο της Novartis. 


Τη δικογραφία παρέδωσαν πριν από λίγο στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, προκειμένου να διαβιβαστεί στο Κοινοβούλιο, με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, η εισαγγελέας Διαφθοράς κυρία Ελένη Τουλουπάκη και οι επίκουροι εισαγγελείς κ. Ντζούρας και κ. Μανώλης.

Πηγές αναφέρουν ότι στα ονόματα συγκαταλέγονται και αυτά δυο πρώην Πρωθυπουργών.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, η Εισαγγελία Διαφθοράς έχει ασκήσει ποινική δίωξη σε βάρος υψηλόβαθμου στελέχους της NOVARTIS για δωροδοκία ενώ εξέδωσε και διάταξη απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα.

Η επίμαχη δικογραφία έχει επίσης διαβιβασθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στη Βουλή αποστέλλονται επίσης τρεις μηνυτήριες αναφορές μεταξύ των οποίων μία του κ. Ανδρέα Λοβέρδου σε βάρος του πρώην υπουργού Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή για υπέρμετρες αγορές φαρμάκων.

Οι εμπλεκόμενοι υπουργοί βαρύνονται με τα αδικήματα της δωροδοκίας και της απιστίας και έχουν θητεύσει σε θώκους Υγείας, Οικονομίας και Ανάπτυξης, από το 2006 έως τις αρχές του 2015.

Εντύπωση προκαλεί ότι στον Αρειο Πάγο βρέθηκε, παράλληλα με τους εισαγγελείς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος. Παρουσία που σε μία τέτοια κρίσιμη, κομβική στιγμή, ευαισθητοποίησε πολιτκά και δικαστικά αντανακλαστικά.

πηγή: tovima.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια