1 στα 3 παιδιά της Βρετανίας θέλουν να είναι διάσημοι YouTubers, αλλά πιθανότατα θα αποτύχουν

Το να γίνεις επιτυχημένο αστέρι στην πλατφόρμα του YouTube έχει γίνει το όνειρο ενός στα τρία παιδιά ηλικίας 6 έως 17 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι ανήλικοι στη Βρετανία ενδιαφέρονται περισσότερο να γίνουν διάσημοι στο ευρύ κοινό σαν youtubers από ό, τι να γίνουν γιατροί. Αλλά σύμφωνα με μια νέα έκθεση στη Γερμανία, οι πιθανότητες για να επιτευχθεί ένας τέτοιος στόχος με τα σημερινά δεδομένα θεωρείται σχεδόν αδύνατο, διαβάστε παρακάτω την αιτία και θα καταλάβετε τι εννοώ.

Περίπου το 97% των YouTubers δεν θα κερδίσουν ποτέ αρκετά χρήματα για να επιβιώσουν από αυτή την απασχόληση, ή αν ζουν σε κάποια υποανάπτυκτη χώρα δεν θα ξεπεράσουν ποτέ το όριο της ακραίας φτώχειας. Συνολικά από όλα τα κανάλια που υπάρχουν στο youtube, μόνο το 3% μπορεί να δημιουργήσει περισσότερα από 16.800 δολάρια ετήσια έσοδα. Ωστόσο το σημαντικότερο στοιχείο είναι ότι τα ποσοστά θέασης των καναλιών που θεωρούνται δεύτερης κλάσης γίνονται σταδιακά όλο και χειρότερα.

Σύμφωνα με τη μελέτη, η οποία πραγματοποιήθηκε από τον Mathias Bartl στο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών του Offenburg στη Γερμανία, το 97% των καναλιών στο YouTube έχει παρατηρηθεί ότι οι προβολές τους μειώνονται στο πενταπλάσιο τα τελευταία χρόνια, που σημαίνει πως δεν υπάρχει χώρος για όνειρα.

Το 2006, τα μικρά κανάλια (το 97%) αποτελούσαν περίπου το 50% των συνολικών προβολών στο YouTube. Ωστόσο τα στοιχεία της μελέτης αναφέρουν πως το 2016 – πως το 97% των καναλιών είχαν μόλις το 10% των συνολικών απόψεων του YouTube. Εκτός από τη δραματική πτώση που υπήρξε το χρονικό διάστημα μεταξύ 2009 και του 2010, η τηλεθέαση των μικρότερων καναλιών συρρικνώνεται σταθερά από τότε κατά 3% σε ετήσια βάση.

Αντίθετα τα μεγαλύτερα κανάλια μπορούν να πετύχουν κερδοφόρες συμφωνίες που προκύπτουν μέσα από χορηγίες για την προώθηση προϊόντων κατά τη διάρκεια των βίντεό τους. Τα ποσοστά πληρωμής στο YouTube ποικίλλουν ευρέως, και σύμφωνα με τον Harry Hugo από το Goat Agency: Τα περισσότερα άτομα που δραστηριοποιούνται ως youtubers κερδίζουν μόλις 35 λεπτά του ευρώ ανά 1000 προβολές, και οι πρωτοκλασάτοι YouTubers μπορούν να κερδίσουν μέχρι 5 δολάρια ανά χίλιες προβολές, δήλωσε στο Bloomberg.

πηγή: texnologia.net

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια