Οι Financial Times αποθεώνουν την Σέριφο: «Ο κρυφός παράδεισος της Μεσογείου»

Μια λίστα με τα 10 ομορφότερα καταφύγια της Μεσογείου συνέταξαν οι συντάκτες των Financial Times και σε αυτή φιγουράρει στην πρώτη θέση η Σέριφος, ενώ λίγο πιο κάτω βρίσκονται η Μάνη και η Αμοργός. 

Συγκεκριμένα για τη Σέριφο, οι Financial Times αναφέρουν:

«Την ώρα που η Μύκονος και η Σαντορίνη είναι τα αστέρια των Κυκλάδων, η Σέριφος παραμένει λαμπερή στη σκιά τους, αδιατάρακτη από τις ορδές των τουριστών. Όπως αναφέρει ένας ταξιδιωτικός οδηγός ‘ελάχιστα έχουν συμβεί εδώ από τότε που ο Περσέας επέστρεψε με το κεφάλι της Μέδουσας’. Δεν υπάρχει αεροδρόμιο και τα δρομολόγια των φέρι μποτ μπορεί να είναι λίγο ιδιότροπα (ο χρόνος από την Αθήνα μέχρι το νησί ποικίλει από 2-5 ώρες), αλλά το ταξίδι αξίζει τον κόπο- καθώς την ώρα που το πλοίο πλησιάζει στο λιμάνι, δεν μπορείτε παρά να μαγευτείτε από τα απότομα, άγονα βουνά που πέφτουν κατευθείαν στην ακτή.

Χτισμένη σε μια από αυτές τις κορυφές είναι η Χώρα, η πρωτεύουσα του νησιού, μία από τις πιο γραφικές πόλεις της Μεσογείου. Όταν την επισκέφθηκε ο Βικτωριανός Άγγλος ταξιδιώτης Θεοντόρ Μπεντ το 1883, σοκαρίστηκε από τη φτώχεια και τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης, αλλά τα τελευταία χρόνια, οι ταπεινές κατοικίες των κατοίκων του νησιού – οι καλύβες των βοσκών, τα σπίτια των ναυτικών ακόμη και ένα σφαγείο – έχουν αλλάξει δραματικά χάρη στην παρέμβαση Αθηναίων σχεδιαστών και αρχιτεκτόνων που τα μετέτρεψαν σε κομψά αλλά διακριτικά καταφύγια. Νοικιάστε ένα αυτοκίνητο και περιηγηθείτε στο νησί, κάνοντας στάσεις για να περπατήσετε στα σκονισμένα μονοπάτια και τους μικρούς ορμίσκους που δε θα χρειαστεί αν μοιραστείτε με κάποιον άλλον».

περισσότερα εδώ: tilestwra.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια