Η Αρμενία ακύρωσε τη συμφωνία ειρήνης με την Τουρκία

- Αρμενία και Τουρκία μπαίνουν σε αχαρτογράφητα και... φουρτουνιασμένα νερά! - Ακυρώθηκε η μεταξύ τους συμφωνία ειρήνης - Την είδηση "βόμβα" μετέδωσε η αρμενική τηλεόραση - "Καρφιά" της Αρμενίας εναντίον του Ερντογάν, ο οποίος ακόμη δεν έχει πει κουβέντα! - Η συμφωνία υπεγράφη το 2009 για να δώσει τέλος σε έναν... αιώνα έχθρας - Δεκάδες πια τα ερωτήματα για τις σχέσεις των δύο χωρών

Η Αρμενία προχώρησε στην ακύρωση της ειρηνευτικής συμφωνίας που είχε υπογράψει με την Τουρκία το 2009.

Μια προσπάθεια που εκ του αποτελέσματος αποδείχτηκε αποτυχημένη, όσον αφορά στην ομαλοποίηση των σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Προέδρου της χώρας.

Δεκάδες πια τα ερωτήματα για Αρμενία – Τουρκία
“Ο Πρόεδρος της Αρμενίας, Serzh Sarksyan, είπε στη συνάντηση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, ότι τα Πρωτόκολλα Αρμενίας – Τουρκίας, καταργήθηκαν” ανέφερε ο Εκπρόσωπος του Προέδρου, Vladimir Hakobyan,  σύμφωνα με την Αρμενική Τηλεόραση, Yerkir Media.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Αρμενίας, Tigran Balayan, με μήνυμα του στα κοινωνικά δίκτυα ανέφερε ότι ο Πρόεδρος, ανακήρυξε τα Πρωτόκολλα Αρμενίας – Τουρκίας, “μη υπάρχοντα και καταργημένα”.

Σύμφωνα με το γραφείο τύπου της αρμενικής προεδρίας, ο πρόεδρος δήλωσε ότι η Αρμενία έκανε τα πάντα «για να μην εναποθέσει το βάρος της διευθέτησης των σχέσεων μεταξύ της Αρμενίας και της Τουρκία στους ώμους των επόμενων γενεών».


«Όμως η Άγκυρα… δεν έκανε ούτε ένα βήμα για την επικύρωση και την εφαρμογή των πρωτοκόλλων, αλλά επιπλέον δεν άφησε καμία αμφιβολία ότι δεν σκόπευε να το κάνει» τόνισε ο Σαρκισιάν

περισσότερα εδώ: newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια