Αν θέλετε συντάξεις, φέρτε πίσω τους Έλληνες μετανάστες. Γράφει ο Πιτσιρίκος


Γράφει ο Πιτσιρίκος

Το ασφαλιστικό και οι συντάξεις είναι το φλέγον θέμα της εποχής. Όλοι μιλούν για αυτό αλλά κανείς δεν λέει πως οι συντάξεις των Ελλήνων είναι άμεσα συναρτημένες με τους Έλληνες που φεύγουν μετανάστες.

Η Ελλάδα είναι πρώτη σε ανεργία στην Ευρώπη, ενώ, σύμφωνα με το ΔΝΤ, η ανεργία στην Ελλάδα θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο το 2016.

Παράλληλα, εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό, ενώ οι ροές Ελλήνων μεταναστών συνεχίζονται ασταμάτητα.

Οι Έλληνες φεύγουν μαζικά από την χώρα τους για να αναζητήσουν εργασία στο εξωτερικό αλλά η ανεργία στην Ελλάδα αυξάνεται διαρκώς.

Δηλαδή, πόση θα ήταν η ανεργία στην Ελλάδα, αν οι Έλληνες δεν έφευγαν μετανάστες; 40%;

Το τι συμβαίνει με τους μισθούς, τις συνθήκες εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων στην Ελλάδα δεν είναι του παρόντος. Ας το αντιμετωπίσουμε σαν να είναι όλα ιδανικά και το μόνο θέμα είναι το ασφαλιστικό και οι συντάξεις.

Πόσο μυαλό θέλει για να καταλάβει κάποιος πως όσο οι Έλληνες φεύγουν από την χώρα τους για να αναζητήσουν εργασία στο εξωτερικό, οι Έλληνες που εργάζονται στην Ελλάδα θα εξαθλιώνονται κάθε μέρα και πιο πολύ;

Τι σύνταξη και σε ποια ηλικία περιμένει να πάρει ένας Έλληνας που εργάζεται στην Ελλάδα, όταν οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα μειώνονται διαρκώς και οι Έλληνες μεταναστεύουν στο εξωτερικό;

Αν δεν υπάρχουν εργαζόμενοι να πληρώνουν τις εισφορές τους, από πού θα πάρουν τη σύνταξη οι συνταξιούχοι; Πώς θα σταθούν τα ταμεία;

Ο μόνος τρόπος για να βελτιωθούν οι συνθήκες για τους εργαζόμενους στην Ελλάδα -αλλά και οι συντάξεις- είναι να σταματήσει η φυγή των Ελλήνων στο εξωτερικό και κάποιοι από αυτούς που έφυγαν να πειστούν να επιστρέψουν.

Πηγή: pitsirikos.net, μέσω teleytaiaexodos
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια