Στο Δημόσιο περνούν ακίνητα και εκτάσεις γης που δεν δηλώθηκαν στο Κτηματολόγιο


Στην ιδιοκτησία του Δημοσίου περνούν 100.000 ακίνητα και 500.000 στρέμματα που, για οποιονδήποτε λόγο, είτε λόγω φόρων είτε διαφορών κληρονομιάς, δεν δηλώθηκαν στην πρώτη φάση της διαδικασίας στο Κτηματολόγιο.

Σύμφωνα με την RealNews της Κυριακής, τα πρώτα ακίνητα σε περιοχές που η προθεσμία έληξε πρόσφατα, έχουν ήδη δεσμευθεί και ακολουθούν τον δρόμο της μεταβίβασής τους στο Δημόσιο. Ανάμεσά τους είναι διαμερίσματα, μονοκατοικίες, οικόπεδα και αγροτεμάχια.

Πρόκειται για ακίνητα που βρίσκονται σε 29 προάστια της Αττικής και του Πειραιά, σε Νέο Ψυχικό, Αγία Παρασκευή, Μελίσσαι, Μαρούσι, Γλυκά Νερά και αλλού, σε 16 περιοχές της Θεσσαλονίκης, όπως η Αγία Τριάδα, η Καλαμαριά, το Πανόραμα, η Περαία, η Θέρμη, ο Χορτιάτης, αλλά και σε πυκνοκατοικημένους νομούς ανά την Ελλάδα, όπως η Αχαΐα, η Δράμα, η Αρκαδία κ.ά., καθώς αποτελούν από τις πρώτες περιοχές που περιλαμβάνονται στο πιλοτικό πρόγραμμα του Κτηματολογίου και η προθεσμία τους έληξε ή λήγει αυτές τις ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της RealNews, από το πρώτο «κύμα» ακινήτων αγνώστου κυριότητας, τα 1.500 εξ αυτών έχουν εμπορικό ενδιαφέρον και θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από την Ελληνική Εταιραί Συμμετοχών και Περιουσίας και να αποφέρουν έσοδα για το Κράτος.

Παράγοντες της αγοράς ανησυχούν για τις διαστάσεις που πρόκειται να πάρει το θέμα, εστιάζοντας κυρίως στο ύψος των αποζημιώσεων που θα διεκδικήσουν από το Δημόσιο όσοι ιδοκτήτες χάσουν τις περιουσίες τους επειδή καθυστέρησαν στις δηλώσεις του Κτηματολογίου, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα.

Πηγή: economy365.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια