Επιλογή


Γράφει ο Πιτσιρίκος

Η επίσημη μετατροπή της Ελλάδας σε προτεκτοράτο -ή χρεοδουλοπαροικία ή κάτι προσκυνημένο και άβουλο τέλος πάντων- έχει επιφέρει πολλές αλλαγές στην πολιτική σκηνή και στην ελληνική κοινωνία.
Επειδή είναι προφανές πια πως οι κυβερνήσεις και τα κόμματα έχουν εντελώς διακοσμητικό ρόλο -αφού δεν αποφασίζουν για την πολιτική της χώρας-, ο δημόσιος διάλογος γίνεται για εγκλήματα, για δολοφονίες, για το αν είναι ακατάστατα τα γραφεία των υπουργών, για το φόρεμα που φορούσε η βουλευτίνα και άλλα τέτοια.

Αφού δεν έχει κανένα νόημα να συζητάμε για τα οικονομικά της χώρας -που είναι υποθηκευμένη και θα είναι σε επιτροπεία για δεκαετίες-, ας συζητήσουμε για την γκόμενα του βουλευτή.

Δηλαδή, η Ελλάδα είναι σε μια φάση κουτσομπολιού.

Πάντα το κουτσομπολιό ήταν πολύ δημοφιλές στην Ελλάδα αλλά τώρα έχει πάρει εθνικές διαστάσεις και προβλέπεται να είναι κυρίαρχο για πολλά χρόνια.

Βέβαια, αν είσαι ένας αξιοπρεπής και λογικός άνθρωπος, ξέρεις πως οι κουτσομπόληδες είναι αυτοί που πρέπει να αποφεύγεις.

Δύσκολο να τους αποφύγεις, όμως, όταν είναι προφανές -αν παρακολουθείς τα social media και βλέπεις τα εκατοντάδες χιλιάδες σχόλια για τα τηλεοπτικά ριάλιτι- πως υπάρχει έξαρση στους κουτσομπόληδες.

Λογικό, γιατί, αν δεν έχεις ζωή, ασχολείσαι με τις ζωές των άλλων.

Κουτσομπολιό, τηλεόραση και μπάλα.

Από την άλλη, οι κάτοικοι του προτεκτοράτου είναι βέβαιοι -σε ποσοστό 89%- πως ο πολιτισμός τους είναι ανώτερος από τον πολιτισμό των άλλων Ευρωπαίων, ενώ το 92% των Ελλήνων πιστεύει πως υπάρχει Θεός.

Η Ελλάδα έχει την πρωτιά και στις δυο κατηγορίες.

Αυτό θα έπρεπε να βάζει τους Έλληνες σε υποψίες.
Η Ελλάδα του 2018 είναι κάπως θλιβερή.

Αλλά μπορεί να γίνει ακόμα πιο θλιβερή.

Γιατί, παράλληλα, υπάρχει και εθνικιστική υστερία, που υποδαυλίζεται από λούμπεν πολιτικούς και λούμπεν ΜΜΕ.

Σημαίες, καθαροί Έλληνες, Έλληνες άντρακλες που σκοτώνουν αδερφές και μετανάστες, και, γενικά, μια …αντρίλα που δεν ταιριάζει με τη σημερινή κατάντια της χώρας, ενώ θυμίζει πολύ την περίοδο που προηγήθηκε της χρεοκοπίας της χώρας.

Το γεγονός πως η χώρα μας χρεοκόπησε και δεν θα σηκώσει κεφάλι για πολλές δεκαετίες, οφείλεται στο ότι εμείς το επιτρέψαμε να συμβεί.

Αλλά δεν υπάρχει λόγος οι πολίτες μιας χρεοκοπημένης χώρας να στραφούν στον φασισμό και στον ρατσισμό.

Οι Έλληνες μπορούν πάντα να απελευθερώσουν τη χώρα τους και να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους.

Ή μπορούν να γίνουν φασίστες.

Η επιλογή είναι δική τους.

Πηγή: pitsirikos.net, μέσω teleytaiaexodos

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια