Ελλάς Ελλήνων ολιγαρχών


Γράφει ο Σόλων

Αγαπητέ πιτσιρίκο
Άλλη μία μεγάλη επιχείρηση, η Χαλυβουργική, κλείνει εν μέσω τεράστιων χρεών, την ώρα που οι ιδιοκτήτες έχουν απίστευτες προσωπικές και οικογενειακές περιουσίες -τις οποίες εννοείται οτι δεν θα πειράξει κανείς- και ζουν ζωή και κότα σαν να μην τρέχει τίποτα, ενώ φυσικά οι εργαζόμενοι θα κάνουν, όπως λέμε συχνά, μαύρα Χριστούγεννα και θα δίνουν από δω και στο εξής αγώνα επιβίωσης, όπως και οι περισσότεροι Έλληνες.
Μία άλλη μεγάλη εταιρεία, ο Μαρινόπουλος, είχε βάλει πρόσφατα τεράστια φέσια στο κράτος,τα ασφαλιστικά ταμεία, τις τράπεζες και τους προμηθευτές, κατά την περίφημη «διάσωση» και μεταβίβασή της.

Τέτοια παραδείγματα υπάρχουν ατελείωτα.

Εταιρείες που χρεοκοπούν με τεράστια χρέη και φεσώνουν το κράτος και τους εργαζόμενους, ενώ οι ιδιοκτήτες έχουν να ζήσουν στη χλιδή αυτοί μέχρι και τα δισέγγονά τους.

Στο παρελθόν, επί δεκαετίες, έκαναν θραύση και τα περίφημα θαλασσοδάνεια που έκαναν πολλούς Έλληνες πλούσιους και αρκετά από τα ηχηρά ονόματα της υψηλής κοινωνίας.

Δανεικά και αγύριστα και αυτά.

Τώρα, φυσικά, όλοι αυτοί καλοπερνάνε στην υγεία των κορόιδων.

Που χάνουν τα σπίτια τους.

Που για μικρά χρέη τους κάνει το κράτος κατασχέσεις.

Που για μεγαλύτερα χρέη τους κλείνει φυλακή.

Έτσι πάει.

Η λαϊκή ρήση λέει οτι όποιος χρωστάει πολλά εκατομμύρια δεν τον πειράζουν.

Το ξέρει αυτό ο λαός.
Βέβαια, δεν κάνει τίποτα και για να το αλλάξει.

Κάποτε σου είχα γράψει «Δεν θέλει κόπο θέλει τρόπο».

Θα μου πεις,πολύς κόσμος ψήφισε για πολιτική αλλαγή.

Όμως άνθρακες ο θησαυρός.

Και οι κατασχέσεις συνεχίστηκαν για τους φτωχούς, και οι έχοντες και κατέχοντες δεν καταλαβαίνουν τίποτα.

Αυτή είναι η χώρα μας.

Ελλάς Ελλήνων ολιγαρχών

Φιλικά

Σόλων

(Αγαπητέ φίλε, θα χαθούν σιγά-σιγά όλες οι θέσεις εργασίας. Γιατί δεν χρειάζεται να εργάζονται οι άνθρωποι. Αυτοματοποίηση και τεχνολογία -ρομπότ κλπ- θα εξαφανίσουν σχεδόν όλες τις θέσεις εργασίας. Ήδη, σε άλλες χώρες, κάποια σούπερ μάρκετ λειτουργούν χωρίς ανθρώπους στο ταμείο. Δεν χρειάζονται. Δεν πρέπει να είναι αίτημα των πολιτών οι θέσεις εργασίας αλλά το Βασικό Εισόδημα για όλους. Τα χρήματα υπάρχουν. Είναι τα χρήματα που κερδίζουν οι εταιρείες και οι επιχειρήσεις επειδή οι άνθρωποι δεν χρειάζεται να δουλεύουν. Απορώ πως αυτό το τόσο προφανές δεν είναι πια αίτημα όλων. Ναι, η Ελλάδα είναι Ελλάς Ελλήνων ολιγαρχών αλλά είναι και Ελλάς Ελλήνων δουλοπρεπών. Μεγάλος ο σεβασμός και η δουλοπρέπεια των Ελλήνων απέναντι στους ολιγάρχες. Ειδικά, αν είναι πρόεδροι της ομάδας τους. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Πηγή; pitsirikos.net, μέσω teleytaiaexodos

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια