Κίνα: Μαζικές εκκαθαρίσεις από την κυβέρνηση στο ίντερνετ – Διέγραψαν πάνω από 7 εκατ. στοιχεία


Η Κίνα διέγραψε πάνω από 7 εκατ. στοιχεία επιζήμιων πληροφοριών σε μια πρόσφατη εκστρατεία με στόχο τη δημιουργία υγιούς κυβερνοχώρου, σύμφωνα με τη Διοίκηση Κυβερνοχώρου της Κίνας (CAC).

Έως τις 21 Ιανουαρίου, πάνω από 7,09 εκατ. στοιχεία διαδικτυακών πληροφοριών διαγράφηκαν ενώ καταργήθηκαν πάνω από 308.000 παράνομοι διαδικτυακοί λογαριασμοί. Συνολικά έκλεισαν 733 ιστοσελίδες και εκκαθαρίστηκαν σχεδόν 10.000 εφαρμογές κινητών τηλεφώνων.

Η εξάμηνη καμπάνια, που ξεκίνησε η CAC στις 3 Ιανουαρίου, θέτει ως στόχο 12 είδη κακόβουλων διαδικτυακών πληροφοριών. Η εφαρμογή online πληροφόρησης Tiantian Kuaibao βρέθηκε ότι διέδιδε χυδαίες, αρνητικές και βλαβερές πληροφορίες, που ζημίωναν το διαδικτυακό περιβάλλον και προκάλεσαν την αντίδραση της κοινής γνώμης.

Ο έλεγχος του Διαδικτύου έχει καταστεί αυστηρότερος από τον Πρόεδρο Xi Jinping - μια προσπάθεια που επιταχύνθηκε από το 2016, καθώς το κυβερνών Κομμουνιστικό Κόμμα επιδιώκει να καταρρίψει τη διαφωνία στο αναπτυσσόμενο κοινωνικό περιβάλλον των social media.

Τον Νοέμβριο, η CAC διέλυσε 9.800 λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης για παραβιάσεις που περιλάμβαναν τη διάδοση πολιτικά επιβλαβών πληροφοριών και την παραποίηση της ιστορίας του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Πηγή: topontiki.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια