Είναι η Ελλάδα το γερμανικό Πόρτο Ρίκο: Η αποζημίωση για τα εγκλήματα πολέμου ήταν το …μνημόνιο!

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΒΑΛΙΑ 

Ο Ντάνιελ Γκρος είναι ένας γνωστός Γερμανός οικονομολόγος, υπέρμαχος της ευρωπαϊκής ενοποίησης εφόσον αυτή εξυπηρετεί τις επιδιώξεις του Βερολίνου. Ένας  από αυτούς τους καμουφλαρισμένους ευρώ-ναζί  που πιστεύουν ότι η Ελλάδα πρέπει να έχει για πάντα μνημόνιο «γιατί οι Έλληνες μπαταχτσήδες δεν πληρώνουν φόρους»,  βλέπει ως μεγαλύτερη απειλή για την(γερμανική) Ευρώπη τον Τράμπ και θεωρεί ότι ο Μακρόν είναι σε σωστό δρόμο «γιατί αντιλαμβάνεται ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να βασίζεται στα λεφτά του Γερμανού φορολογούμενου».

Αυτό λοιπόν το φασιστοειδές, σε μία από τις πολλές συνεντεύξεις του σε ελληνικά μέσα ενημέρωσης, αυτή τη φορά στο Liberal, είπε και μια σωστή κουβέντα. Προσομοίασε την Ελλάδα με το…Πόρτο Ρίκο. Παρέλειψε μόνο να πει ότι πρόκειται για το…γερμανικό Πόρτο Ρίκο σε αντίθεση με το άλλο στη Καραϊβική που αποτελεί ντε φάκτο αμερικανική αποικία. Δεν χρειάστηκε, τον επιβεβαίωσαν τα γεγονότα…

  • Οι απεχθείς εικόνες που είδαμε πριν δύο 24ωρα δικαιώνουν απόλυτα τον Ντάνιελ Γκρός. Η Ελλάδα έχει μετατραπεί και επισήμως σε προτεκτοράτο του Βερολίνου. Ένα είδος…υπερπόντιας κτήσης όπως ακριβώς το Πόρτο Ρίκο για τις ΗΠΑ. 
Και η επίσκεψη της κυρίας Μέρκελ στην Αθήνα αυτό τον συμβολισμό είχε. Επιθεώρησης Ευρωπαίου επάρχου σε εξωτική αποικία με ιθαγενείς.

Οι σκηνές από την επίσκεψη στην Γερμανική Σχολή ήταν χαρακτηριστικές. Ακόμη και νήπια παρατεταγμένα στη σειρά, προς τιμήν της υψηλής καλεσμένης, δεκάδες «αυθόρμητοι χειροκροτητές» και μία ατμόσφαιρα ευλάβειας που ούτε στην ίδια την Γερμανία δεν θα έβρισκε!

Φανταστείτε τον Τράμπ να είχε έρθει εδώ και να ζητούσε να επισκεφθεί το αμερικανικό Κολλέγιο ή την Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης. Με παρατεταγμένο όλο το προσωπικό να χειροκροτεί…
  • Τα έκαναν αυτά κι οι Αμερικανοί, αλλά στην εποχή του σχεδίου Μάρσαλ. Όταν έσωσαν την Ελλάδα από την πείνα. 
Οι Γερμανοί θεωρούν προφανώς ότι  μας…διέσωσαν κι αυτοί με τον τρόπο τους. Γι αυτό και η κυρία Μέρκελ έχει κάθε λόγο να υπογραμμίζει την γερμανική παρουσία στην Ελλάδα. Επισκεπτόμενη γερμανικά σχολεία, όπου την υποδέχονται με συγκίνηση, συντρώγοντας με ντόπιους «πρεσβευτές» επιχειρηματικών γερμανικών συμφερόντων-έστω και –χρεοκοπημένους-και βεβαίως τονίζοντας σε κάθε ευκαιρία την σημασία της προτίμησης των Γερμανών προς την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό, εσχάτως δε και ως προορισμό μόνιμης εγκατάστασης, σε εξοχικά που αγοράζουν «μπιρ παρά» από  απελπισμένους Έλληνες.

Τα είπε αυτά φόρα παρτίδα στα μούτρα του Τσίπρα η Καγκελάριος κι αυτός χαμογελούσε αμήχανα. Η κυρία εξήγησε χωρίς περιστροφές πως βλέπει ο γερμανικός παράγοντας την χώρα μας.
  • Το Βερολίνο λοιπόν θεωρεί την Ελλάδα ένα κομμάτι του Βαλκανικού παζλ, που πρέπει να κολλήσει αρμονικά με τα υπόλοιπα για να ξαναγεννηθούν τα  «Δυτικά Βαλκάνια». Όπως τα…ανατολικά, φαντάζομαι, που διαλύθηκαν στα εξ ων συνετέθησαν και «ξαναχτίστηκαν» στα μέτρα του ευρώ-ναζισμού. 
Η Ελλάδα βέβαια έχει κάποιες χαριτωμένες ιδιαιτερότητες. Εχει ωραίες, δαντελωτές ακτογραμμές, φτηνούς, αλλά και πολιτισμένους σερβιτόρους, παραθεριστικές κατοικίες με πισίνες που νοικιάζονται με τη δεκάρα και πολύ ζωογόνο ήλιο.

Μπορεί να συγκριθεί η Ελλάδα, έστω με την Βουλγαρία; Ο γλυκούλης ο Τσίπρας που έγινε αρνάκι και κάνει όλα τα χατίρια με τον μποξέρ τον Μπορίσωφ που λοξοκοιτάζει προς την Αμερική;

Ασφαλώς και όχι. Η Ελλάδα είναι η αγαπημένη των Γερμανών, αλλά προσέξτε ως τοποθεσία και μόνον στο γεωγραφικό χάρτη. Ως χώρα, όχι ως έθνος. Αν μπορούσαν να ξεφορτωθούν τον λαό της, όπως άλλωστε επιχείρησαν στο παρελθόν και να μετοικήσουν οι ίδιοι, θα ήταν πολύ καλύτερα.
  • Στην πράξη μας περιφρονούν βαθύτατα γιατί μας θεωρούν χειρότερους από Πορτορικάνους. Όπως λέει ο Γκρός «στην Ελλάδα δεν πληρώνει κανείς τους φόρους και τα δάνεια του στις τράπεζες, αλλά όλοι θέλουν να έχουν τις καταθέσεις τους ασφαλείς και ανέπαφες». 
Αυτά λέει ο νεοναζί ρατσιστής και κατά τα άλλο «οικονομολόγος», παραγνωρίζοντας ότι υπάρχει μια σιωπηρή πλειονότητα Ελλήνων που πληρώνει γογγύζοντας και φόρους και δάνεια. Στην ώρα τους.
  • Αυτά πιστεύει και η Μέρκελ και όλο το γερμανικό πολιτικό κατεστημένο για τους Έλληνες. Γι αυτό και θεωρεί ότι η αποζημίωση για τα φρικιαστικά εγκλήματα εις βάρος μας ήταν…το μνημόνιο. Αυτό ακριβώς είπε, μην έχετε καμία αμφιβολία. Έτσι θεωρούν ότι…επανόρθωσαν! 
Το τραγικό της υπόθεσης όμως ξέρετε ποιο είναι; Ότι στην διάρκεια της Κατοχής οι συνεργάτες του Κατακτητή ήταν μία σιχαμερή δακτυλοδεικτούμενη μειοψηφία. Σήμερα οι εθελόδουλοι και οι δωσίλογοι  παραμένουν μειοψηφία, αλλά έχουν το θράσος και κουνούν το δάχτυλο σε εμάς τους υπόλοιπους. Μέχρι να ξυπνήσει το ηφαίστειο και να τους πάρει ο κόσμος στο κυνήγι…

Πηγή:  hellasjournal.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια