Φωτογραφίες απ' την κατασκευή της νέας λιγνιτικής μονάδας Πτολεμαΐδα 5!

32 συλλεκτικές φωτογραφίες από την πρόοδο κατασκευής της νέας λιγνιτικής μονάδας Πτολεμαΐδα 5!


Το ιστολόγιο σας έχει κρατημένο για Πρωτοχρονιάτικο δώρο 32 συλλεκτικές φωτογραφίες από την πρόοδο κατασκευής της νέας λιγνιτικής μονάδας Πτολεμαΐδα 5! Στην πιο πάνω εικόνα φαίνεται με πράσινο χρωματισμό το κτήριο στροβίλου-γεννήτριας, ενώ οι "δίδυμοι πύργοι" από πίσω είναι οι χώροι των ανελκυστήρων: οδηγούν στα διάφορα επίπεδα του λέβητα (η κατασκευή που εξελίσσεται σε επαφή με τους ανελκυστήρες).

Στην πιο πάνω εικόνα βλέπετε τον πύργο ψύξης, το δομικό μέρος του οποίου έχει ολοκληρωθεί προ πολλού. Και στην κάτω εικόνα ...
βλέπετε την πύλη εισόδου στο χώρο του νέου Ατμοηλεκτρικού Σταθμού (ΑΗΣ), με λήψη από μέσα.

Οι επόμενες εικόνες δείχνουν το εσωτερικό του ΑΗΣ, την καρδιά της ηλεκτροπαραγωγής, το χώρο στροβίλου-γεννήτριας, καθώς και κάποιες λεπτομέρειες της κατασκευής:

Οι επόμενες εικόνες δείχνουν την κατασκευή του συστήματος καυστήρα-λέβητα, για καύση του λιγνίτη και παραγωγή του ατμού, που θα περιστρέφει το στρόβιλο και τη γεννήτρια:Οι επόμενες εικόνες είναι λήψεις από το εσωτερικό του πύργου ψύξης:
 


Τέλος, οι επόμενες εικόνες είναι απ' το σύστημα φίλτρων και το συγκρότημα αποθείωσης:
Τα απαραίτητα έργα σύνδεσης της νέας λιγνιτικής μονάδας Πτολεμαΐδα 5 με το δίκτυο μεταφοράς στην καλύτερη περίπτωση θα τελειώσουν στο τέλος του 2020. Έτσι θα πρέπει να προσευχηθούμε και να ζητήσουμε απ' τον Άι Βασίλη να μας φέρει για δώρο το ρεύμα την Πρωτοχρονιά του 2021, έστω και με δοκιμαστική λειτουργία της νέας μονάδας, διαφορετικά θα μείνουμε με το 100% εισαγόμενο, πανάκριβο και μη εξασφαλισμένης διαθεσιμότητας φυσικό αέριο. Ή με το ρεύμα που θα εισάγουμε απ' το λιγνίτη των Σκοπίων, της Βουλγαρίας, της Σερβίας, της Ρουμανίας, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, ίσως ακόμα και της Τουρκίας, όλα τα Βαλκάνια έχουν λιγνίτη. Σε τέτοιο εθνικό όνειδος μας έχει οδηγήσει η εντελώς σάπια ενεργειακή πολιτική των τελευταίων 20 ετών, απασών των κυβερνήσεων. 

Ένας Μακρυγιάννης παραμένει ζητούμενο και το 2019! 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια