Προωθείται με γοργούς ρυθμούς το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας μέσα στο 2019

Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας της χώρας μέσα στο 2019, προωθείται με γοργούς ρυθμούς από την ΠΦΑ στο όνομα της καπιταλιστικής γιαλαντζί αριστεροσύνης που έχει αναγάγει σε μεταμοντέρνο πολιτικό δόγμα.

Πρωταρχικοί στόχοι είναι η υφαρπαγή από τους ξένους γύπες -με τη συνεργασία των εδώ συνεργατών τους- λιμανιών, αεροδρομίων, τουριστικών εγκαταστάσεων, δημόσιων φορέων ενέργειας κ.λπ.

Οι ιδιωτικοποιήσεις που προωθούνται άμεσα αναμένεται να αποδώσουν 1,5 δισ. ευρώ, με δεδομένη την προκαταβολή της Lamda Development για το Ελληνικό, την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ καθώς και την πώληση του 30% του «Ελευθέριος Βενιζέλος».  Το ποσό αυτό  του 1,5 δισ. ευρώ, αντιστοιχεί στα κέρδη μιας πενταετίας από την υπό κρατικό  έλεγχο λειτουργία των οργανισμών που ιδιωτικοποιούνται.

Το ξεπούλημα από το Υπερταμείο του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης αποτελεί επίσης έναν πρωταρχικό στόχο, αφού συνδέεται με τα ενεργειακά σχέδια στην ευρύτερη περιοχή και τη  σιδηροδρομική διασύνδεση με τα βουλγαρικά λιμάνια στον Εύξεινο Πόντο (Μπουργκάς, Βάρνα). Παρόμοιες προοπτικές ισχύουν για το λιμάνι της Καβάλας όπου «το εμπορικό λιμάνι μπορεί να εξυπηρετήσει  ταυτόχρονα 2 πλοία μήκους 190 μέτρων και ένα πλοίο Ro-Ro».

Για να προχωρήσουν οι παραχωρήσεις δραστηριοτήτων στα δέκα μεγαλύτερα περιφερειακά λιμάνια που λειτουργούν ως ανώνυμες εταιρίες, προωθείται η ψήφιση θεσμικού πλαισίου μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου. Στο πρώτο κύμα παραχωρήσεων εντάσσονται και τα λιμάνια Κέρκυρας και Ηγουμενίτσας, όπως και οι μαρίνες που διαθέτουν τα λιμάνια αυτά.

Σε όλα τα περιφερειακά λιμάνια, θα ακολουθηθεί το μοντέλο των υποπαραχωρήσεων. Δηλαδή θα παραχωρηθούν με πολυετείς συμβάσεις μέχρι 40 χρόνια συγκεκριμένες δραστηριότητες, όπως οι εμπορευματικοί σταθμοί, η κρουαζιέρα, η μαρίνα, ανάλογα με το επενδυτικό ενδιαφέρον σε κάθε λιμάνι.

Στο μεταξύ, η δημοτική αρχή Αλίμου, απέσυρε την προσφυγή στο ΣτΕ για τη μαρίνα Αλίμου, ευνοώντας την ιδιωτικοποίηση που έχει κριθεί καταστροφική για την περιοχή. Επενδυτικό ενδιαφέρον υπάρχει και για το ακίνητο «Ξενία Κύθνου» και των λοιπών εγκαταστάσεων του ξενοδοχειακού συγκροτήματος στην Κύθνο.

Το ακίνητο «Ξενία και Ιαματική Πηγή Κύθνου» αφορά σε οικόπεδο έκτασης 7.018,40 τ.μ., με κτιριακές εγκαταστάσεις του ξενοδοχειακού συγκροτήματος «Ξενία Κύθνου», οι οποίες περιλαμβάνουν ένα υδροθεραπευτήριο και ένα ημιτελές κτίριο για υδροθεραπείες. Αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η μεταβίβαση από το ΤΑΙΠΕΔ του δικαιώματος επιφανείας του ακινήτου για 99 έτη.

Στις εκκρεμότητες του Υπερταμείου περιλαμβάνονται και οι διαγωνισμοί για τα μεγάλα ακίνητα στις Γούρνες (τμήμα της πρώην αμερικανικής βάσης) και στο Μαρκόπουλο (το Ιππικό Κέντρο κ.ά.).Τέλος, στα ΕΛΠΕ αναμένουν το κλείσιμο της εμπορικής συναλλαγής για τον ΔΕΣΦΑ, προκειμένου να μπουν στα ταμεία του πετρελαϊκού ομίλου 283,7 εκατ. ευρώ.

Σχετικά με τον υπό εξέλιξη  διαγωνισμό για την πώληση της ΔΕΠΑ, από το ΤΑΙΠΕΔ, όπου τα EΛΠΕ συμμετέχουν με μερίδιο 35%, το Ταμείο αναμένει το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για το σπάσιμο της εταιρίας σε ΔΕΠΑ Εμπορίας και ΔΕΠΑ Υποδομών.

Σε γενικές γραμμές το ξεπούλημα της χώρας έχει μπει στις “σωστές ράγες”. Οι γιαλαντζοί αριστεροί που έχουν στρώσει το χαλί του ξεπουλήματος, κοιμούνται ήσυχα το βράδυ για τον απλούστατο λόγο ότι, η καρέκλα έχει μεγαλύτερη σημασία για αυτούς από τον έλεγχοι της συνείδησής τους. Το γεγονός ότι, δεν τολμούν να κυκλοφορήσουν στους δρόμους ελάχιστα τους ενδιαφέρει. Και αυτό είναι κάτι που πρώτη φορά συμβαίνει στην πολιτική ζωή της χώρας.

Πηγή: odosdrachmis.gr, μέσω teleytaiaexodos

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια