Πόσο συχνά πρέπει να περπατάς αν θες να χάσεις βάρος


Αν το περπάτημα είναι η μορφή άσκησης που έχεις επιλέξει προκειμένου να τονώσεις τον μεταβολισμό σου και να χάσεις κιλά- και το πιο σημαντικό, λίπος- εύλογο είναι να γνωρίζεις πόσο και πώς πρέπει να περπατάς για να το καταφέρεις. Το περπάτημα έχει κερδίσει έδαφος ως μία ήπια μορφή αερόβιας άσκησης, ωστόσο φέρει αποτελέσματα αν γίνεται σωστά και πάνω απ' όλα, επαρκώς.

Ειδικά αν έχεις βάλει τη σωματική άσκηση πρόσφατα στη ζωή σου και το περπάτημα είναι ο βασικός τρόπος που ασκείσαι, θα δεις αυτό που θες, αρκεί να 'χεις τρόπο. Ποιος είναι αυτός;Σύμφωνα με τους trainers, το περπάτημα πρέπει να έχει διάρκεια. Πρόκειται για ένα είδος άσκησης χαμηλής έντασης, είναι ιδιαίτερα ασφαλές, δεν καταπονεί τα γόνατα και τις αρθρώσεις, όπως ενδεχομένως το τρέξιμο, αλλά θέλει χρόνο. Μη φανταστείς κάποια υπερβολή. Μισή ώρα, τρεις φορές την εβδομάδα είναι ένας καλός συνδυασμός.

Η ταχύτητά σου πρέπει να είναι τόση ώστε να είσαι σε θέση να κάνεις μια συζήτηση. Αν θες να αυξήσεις την ένταση και ν' ανεβάσεις παλμούς, δεν χρειάζεται να το κάνεις καθ' όλη τη διάρκεια της βόλτας σου, αλλά εναλλακτικά με ένα σπριντ 10''-15 '' κάθε πέντε λεπτά. Αν περπάτημα σε ενθουσιάζει (λογικό, είναι παράγοντας ευεξίας), μπορείς να το επιμηκύνεις στη μία ώρα. Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις διαδρομές με ανηφόρα, για να σφίξεις γλουτούς, κοιλιά και να ιδρώσεις. Ωστόσο, τίποτα δε γίνεται εκτός πλαισίου σωστής διατροφής. Πριν και μετά το περπάτημα, λοιπόν, απόφυγε να τρως επεξεργασμένες τροφές, ζάχαρη, λευκό αλεύρι και πολλά λιπαρά. Ένα περπάτημα από μόνο του δε «φέρνει» την άνοιξη.

Πηγή: ladylike.gr, μέσω teleytaiaexodos

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια