Τέσσερα χρόνια ΣΥΡΙΖΑ - Πρώτη φορά Βόρεια Μακεδονία


Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την πρώτη φορά (Αριστερά) όπου ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε στην εξουσία. Και κατά μία περίεργη θα έλεγε κάποιος σύμπτωση, την ημέρα της επετείου, για πρώτη φορά η πΓΔΜ, με το «ναι» της πλειοψηφίας των Ελλήνων βουλευτών, θα μετονομαστεί σε Βόρεια Μακεδονία.

Σαν σήμερα λοιπόν, ο ελληνικός λαός ψήφισε την «ελπίδα» αναμένοντας το «δίκαιο να γίνει πράξη»: να «σκιστούν» τα μνημόνια, να δοθεί τέλος στην επιτήρηση από τους θεσμούς και η Μέρκελ να πήγαινε back. Τα μνημόνια «σκίστηκαν» - αφού υπεγράφη άλλο ένα στο μεταξύ -, η επιτήρηση εξελίχθηκε σε αξιολογήσεις - τέσσερις φορές τον χρόνο -, ενώ η Μέρκελ ήρθε back στη χώρα μας πρόσφατα και έχαιρε θερμής υποδοχής.

Φυσικά, η σημερινή μέρα δεν χαρακτηρίζεται από την επέτειο του κυβερνώντος κόμματος, αλλά από την κρίσιμη ψηφοφορία που ξεκινάει σε λίγη ώρα από τώρα στη Βουλή για την Συμφωνία των Πρεσπών. Με την πολιτική κόντρα να συνεχίζεται, δε θα πρέπει να μας διαφεύγουν δύο βασικά θέματα: Πρώτον, χάριν στην Ελλάδα τα Σκόπια εντάσσονται στο ΝΑΤΟ. Δεύτερον, με την έγκριση της Ελλάδας μετονομάζονται σε «Βόρεια Μακεδονία».

Πηγή: dikaiologitika.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια