Άφαντη η ΚΥΑ στο γάλα, έρμαια οι κτηνοτρόφοι στις εταιρείες

Από το κακό στο χειρότερο εξελίσσεται η γαλακτοκομική σεζόν για τους αιγοπροβατοτρόφους που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις σαρωτικές αλλαγές που λαμβάνουν χώρα μέρα με τη μέρα εις βάρος τους. 

Δέσμιοι ενός καθεστώτος που απαγορεύει την οποιαδήποτε διαπραγμάτευση συλλογικών σχημάτων κτηνοτρόφων με τους μεταποιητές, αναγκάζονται να δέχονται συνεχείς τροποποιήσεις στους όρους της συνεργασίας τους, απειλούμενοι μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις ότι αν τους γνωστοποιήσουν, η συναλλαγή με τον αγοραστή θα διακοπεί. Την ίδια στιγμή, αναξιοποίητα παραμένουν πορίσματα-«κόλαφος» που αναφέρονται σε επώνυμους μεταποιητές, οι οποίοι παραβιάζουν απροκάλυπτα κάθε όριο νομιμότητας και προβαίνουν απροκάλυπτα σε ελληνοποιήσεις. Στο ΥΠΑΑΤ επικρατεί σιγή ασυρμάτου και η ΚΥΑ για τους ελέγχους στο γάλα κάπου σκόνταψε και έκτοτε αγνοείται.

Δύο μήνες έχουν συμπληρωθεί από τότε που ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση της περίφημης υπουργικής απόφασης στην αγορά γάλακτος. Προτάσσοντας αυτή την απόφαση, η υφυπουργός ΑΑΤ, Ολυμπία Τελιγιορίδου, σε ομιλίες της αναφέρθηκε επανειλημμένα στην πάταξη των ελληνοποιήσεων, αναφέροντας ότι «όσοι κλέβουν τον ιδρώτα των κτηνοτρόφων θα υποστούν τις συνέπειες».

Οι γιορτές πέρασαν, ο Γενάρης τελειώνει και η απόφαση παραμένει άφαντη, άγνωστο για ποιον λόγο. Και αν οι κτηνοτρόφοι φωνάζουν ότι μέρα με τη μέρα καταστρέφονται, ανεξήγητο παραμένει το γεγονός ότι εδώ και πολλούς μήνες υπάρχουν στη διάθεση των αρμόδιων οργάνων πορίσματα ελεγκτικών κλιμακίων που περιγράφουν όργιο παρανομιών από μεταποιητικές εταιρείες.

Περισσότερα εδώ: ypaithros.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια