Αυτούς τους φόρους πρέπει να πληρώσουμε τον Ιανουάριο


Πολλές είναι οι φορολογικές υποχρεώσεις για το μήνα Ιανουάριο, στις οποίες οι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν.

Στις 11 Ιανουαρίου τελειώνει η παράταση που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας και την κατάθεση των πινακίδων.

Η επόμενη κρίσιμη ημερομηνία είναι η 15η Ιανουαρίου τότε λήγει η παράταση που έχει δοθεί για τους δικαιούχους του επιδόματος τέκνων του 2018 και του επιδόματος θέρμανσης.

Στις 31 Ιανουαρίου λήγει και η προθεσμία για την καταβολή της πέμπτης και τελευταίας δόσης του ΕΝΦΙΑ του 2018.

Έως 15 Ιανουαρίου οι ιδιοκτήτες των κενών μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων θα πρέπει να υποβάλουν δήλωση για να απαλλαγούν από τα δημοτικά τέλη με την Ομοσπονδία των Ιδιοκτητών Ακινήτων να ζητά νέα εξάμηνη παράταση.

Ταυτόχρονα έως τις 15 Ιανουαρίου θα πρέπει να δηλωθεί από τους ελεύθερους επαγγελματίες ο λεγόμενος «επαγγελματικός λογαριασμός». Η μη δήλωση του επιφέρει πρόστιμο 1.000 ευρώ ενώ η εκπρόθεσμη δήλωση θα στοιχίσει πρόστιμο 100 ευρώ.

Προθεσμίες έχει, όμως και η κυβέρνηση. Στις 10 Ιανουαρίου είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση του Euro Working Group, η οποία θα ετοιμάσει την συνεδρίαση του Eurogroup στις 21 Ιανουαρίου.

Για τις 21 Ιανουαρίου έχει προγραμματιστεί και η έλευση των θεσμών στην Αθήνα για την δεύτερη μεταμνημονιακή αξιολόγηση με κύριο θέματα τα «κόκκινα» δάνεια και τον διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Από τις διαπραγματεύσεις θα κριθεί και το επίδομα ενοικίου ή στεγαστικού δανείου με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, που η κυβέρνηση σχεδιάζει να δώσει αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2019.

Πηγή: topontiki.gr, μέσω teleytaiaexodos

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια