Μηδέν εις το πηλίκον - Παροχές με την τσέπη του άλλου


Από χθες το μεσημέρι παρακολουθώντας τους πανηγυρισμούς για την αύξηση του βασικού μισθού, άρχισα να σκέφτομαι πού βρέθηκαν τόσα λεφτά!

800 ευρώ το χρόνο ανά εργαζόμενο είναι μεγάλο budgetόταν αφορά κοντά στους 600.000 ανθρώπους.

Έβλεπα στις τηλεοράσεις τα χαμόγελα, το βλέμμα της δικαίωσης, και για λίγα λεπτά σκέφτηκα … μήπως τελικά έχουμε βγει από τα Μνημόνια και τόσο καιρό ήμουν απλά κακόβουλα δύσπιστος!;;

Άρχισα να αναρωτιέμαι, μέχρι που…

…ήρθε η κεραμίδα: Τα λεφτά δεν τα βρήκε κάπου το Κρατικό Ταμείο! Δεν τα πληρώνει η κυβέρνηση.


Απόρησα πως είναι δυνατόν παρά το ΜΒΑ μου να έφαγα τέτοιο κόλλημα και να παρασύρθηκα κι εγώ επικοινωνιακά, βλέποντας την ανάπτυξη να χτυπάει την πόρτα μου.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ANTE PORTAS!

Τελικά, όμως, αποδείχτηκε ότι κάποιοι πανηγυρίζουν με ξένα κόλλυβα, καθώς όλο αυτό το κόστος θα επιβαρύνει τις εταιρείες του ιδιωτικού τομέα που είναι με το ένα πόδι στον επιχειρηματικό τους τάφο, δεδομένης της απίστευτης φορολογίας και των εισφορών.

…. και μιας και λέμε εισφορές, φαίνεται εξαιρετικά πιθανό πως η αύξηση του βασικού μισθού θα αυξήσει και το ύψος των εισφορών στο ΕΦΚΑ για τους eλεύθερους επαγγελματίες, κάτι που θα οδηγήσει στον απόλυτο τραγέλαφο, να πληρώνουν δηλαδή την αύξηση του βασικού μισθού οι άνθρωποι που δε θέλανε ποτέ να είναι υπάλληλοι και συνήθως δεν έχουν σχέση με υπαλλήλους!

Ας περιμένουμε, όμως, ελπίζοντας ότι αυτό δε θα συμβεί.


Εν τω μεταξύ η ΓΣΕΕ φαίνεται ακόμα πιο προκλητικά ρεαλίστρια αναφέροντας σήμερα πως οι εργαζόμενοι θα κληθούν να επιστρέψουν στο Κράτος σχεδόν ολόκληρο το ποσό της αύξησης, καθώς μεγάλο μέρος του αφορολογήτου, μέχρι τώρα εισοδήματός τους, θα φορολογείται πλέον με συντελεστή 22%, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα ισχύοντα. (κάπου εδώ αρχίζει να σε πιάνει ένα νευρικό γελάκι, διότι ελεύθεροι επαγγελματίες + επιχειρήσεις, αλλά και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι που πήραν την αύξηση, θα την πληρώσουν από την τσεπούλα τους!!!)

… τότε γιατί πανηγυρίζουν; Αν το δούμε βαθύτερα, προφανώς γιατί οι Δανειστές επέτρεψαν αυτή την μικρή ατασθαλία και είναι σαν να λένε ότι … αφού τα πάτε καλά ως οικονομία, δώστε χρήμα στο λαό.

Μα!!!

Θα το πληρώσουν οι εταιρείες που είναι ήδη σε επικίνδυνη και ετοιμόρροπη κατάσταση = ΑΡΑ, αυτό είναι ένα αναπάντεχα κακό νέο για την επιβίωση τους!

Δηλαδή, οι θεσμοί δεν το γνωρίζουν αυτό;

Προφανώς αυτοί οι ειδικοί ξέρουν και θέλουν το καλό μας γι’ αυτό το επιτρέπουν!

Πρέπει να είναι καί καλοί αλλά καί σοφοί άνθρωποι, αλλιώς δεν εξηγείται η εμπιστοσύνη που δείχνουν στην πορεία της Οικονομίας μας …

Και για να προλάβουμε τις ιδεολογικές προκαταλήψεις, η κατάσταση των αμοιβών στην Οικονομία είναι κωμικοτραγική και το έχουμε σχολιάσει και στο παρελθόν. Λιώνουν ψυχές και κορμιά χωρίς να πληρώνονται ούτε καν τα στοιχειώδη.

Για να θεωρηθεί η αύξηση αυτή παροχή της όποιας κυβέρνησης θα πρέπει το Κράτος να την επιδοτήσει άμεσα ή έμμεσα. ΤΟΤΕ ΝΑΙ θα ήταν παροχή άξιας πανηγυρισμών.

Χωρίς στήριξη προς τις επιχειρήσεις τί ακριβώς είναι αυτή απόφαση αυτή τη στιγμή; Παροχές που χρεώνονται στο λογαριασμό των υπερφορολογημένων πολιτών;


Πόσοι άραγε σήμερα έχουν συνειδητοποιήσει ότι ο πρωθυπουργός περήφανα εξήγγειλε παροχές που θα πληρώνουν άλλοι;

Το ακόμα πιο αγχωτικό είναι πως κάποιοι θα πιστεύουν ότι πρέπει να πληρώσουν τα αφεντικά και να κόψουν από τα κέρδη τους!

Καλοί μου άνθρωποι … αυτοί που έχουν κέρδη για να περικόψουν δεν είναι αυτοί που θα κλείσουν από την παροχή αυτή.

Ψάξτε να δείτε τι έχει να συμβεί σε μια καταρρέουσα οικονομία που φτιασιδώνεται ως Κουκλίτσα της ανάπτυξης, τι έχουν να πάθουν οι μεσαίες και μικρές εταιρείες που μέχρι τώρα έπαιρναν ανάσα από το χαμηλό εργατικό κόστος μέσα στο βομβαρδισμό των φόρων.

Τώρα να δείτε τι ανάπτυξη έρχεται στην πραγματική Οικονομία όταν εξαγγέλλονται παροχές με την τσέπη του άλλου!

Στάχτη στα μάτια δυστυχώς και μάλιστα στάχτη αγορασμένη με ξένα λεφτά.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια