ΑΛΛΑΓΗ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΕΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣΓράφει ο Δημήτρης Γιαννόπουλος

Όπως είχαμε προβλέψει σε προηγούμενα άρθρα, χωρίς το σάλπισμα Νέου Μακεδονικού Αγώνα την επαύριο της κύρωσης των «Πρεσπών», η προσγείωση πάνω στη σκληρή πραγματικότητα θα ήταν «ανώμαλη» και επώδυνη.

Ευκαιριακές ομαδοΑποιήσεις, συμμαχίες ή συμπαιγνίες γύρω από τα τρία μεγαλειώδη ακηδεμόνευτα συλλαλητήρια θα κατέρρεαν σε μια πολιτική κακοφωνία, είτε δημόσιας αυτοδυσφήμισης (με ανοησίες του τύπου «Αρχαία Μακεδονία», «θα τους μπλοκάρουμε στον ΟΗΕ» ή «θα τους νικήσουμε στις εκλογές»), είτε άτακτης υποχώρησης και σιωπηλής απελπισίας.

Η αντίδραση της αιδήμονος Σιωπής ίσως είναι και η πιό έντιμη απ’ όλες, όταν ευσυνείδητοι Αγωνιστές συνειδητοποιούν πως δεν κατάφεραν επί έξι μήνες να διαμορφώσουν Στρατηγική για την Επόμενη Μέρα μιας προβλέψιμης ήττας — και μάλιστα στο πεδίο μάχης που ήλεγχε ασφυκτικά ο αδίστακτος αλλά πανίσχυρος Αντίπαλος.

Όταν δεν είχε περάσει ούτε στιγμή από το μυαλό μας, η «αλλαγή γηπέδου» η έστω η παράλληλη δράση στα πεδία που ο Αντίπαλος έχει αφήσει ελεύθερα.

Και όμως, ποτέ άλλοτε δεν ήταν πιο ξεκάθαρο και αδιαμφισβήτητο το έσχατο Υπαρξιακό Διακύβευμα που αντιμετωπίζει ο Ελληνισμός μετά την αποφράδα νύχτα της 25 Ισνουαρίου 2019.

Η ατιμωτική, αμετάκλητη και άνευ όρων απεμπόληση της «ασυλίας λόγω εθνικής κυριαρχίας» στο πρώτο μνημόνιο, η δραματική εσωτερική υποτίμηση των συντελεστών παραγωγής, η φτωχοποίηση μεσαίας τάξης, εργαζομένων και συνταξιούχων, η καταστροφή του τραπεζικού συστήματις και η λεηλασία δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, η οικονομική, κοινωνική και δημογραφική γενοκτονία που ολοκληρώθηκαν με το τρίτο Μνημόνιο — ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΧΡΙΟΥΝ μπροστά στο ζοφερό ΚΑΙ ΑΙΜΑΤΗΡΟ μέλλον που επιφυλάσσει για τον Ελληνισμό η συμφωνία των Πρεσπών.

Γίνεται φανερό πως η τελευταία 10ετία δεν ήταν παρά τα ψυχολογικά βασανιστήρια που έπρεπε να υποστούμε ώστε να καμφθεί το ηθικό και η βούλησή μας για Αντίσταση στον όλεθρο που επρόκειτο να επακολουθήσει με τη χιονοστοιβάδα των «Πρεσπών».  

Η Εγκληματική Ατιμία των Πρεσπών

Η συμφωνία των Πρεσπών δεν έγινε  μόνο για την επίσημη «ονομασία» και τίποτα άλλο. Ούτε για το πως μπορούμε ή δεν μπορούμε να τους αποκαλούμε..

 Με τη ρητή αναγνώριση εθνικής «ταυτότητας», ιθαγένειας και «γλώσσας» Μακεδόνων που δέχτηκε η κυβέρνηση  στο «τροποποιημένο» Σύνταγμα των Σκοπιανών τους έδωσε αυτομάτως δικαιώματα κυριότητας, αυτοπροσδιορισμού και αυτοδιάθεσης της δήθεν «μακεδονικής» τους εθνότητας ως «Μακεδονικού Λαού» και του αντιστοίχου διεθνούς brand ή «ονομασίας προέλευσης» προϊόντων «Μακεδονίας».

Θα μπορούσαμε να επαναπαυθούμε όπως κάναμε όταν λέγαμε πως η «Τελική Συμφωνία» ήταν μόνο «Προσχέδιο», αν δεν υπήρχαν τα άρθρα 6, 7, 8 που θέτουν σαφείς περιορισμούς όχι μόνο στο πως τους λέμε μεταξύ μας, αλλά και πως τους λένε τα δημόσια και ιδιωτικά ΜΜΕ, πως τους λένε τα σχολικά βιβλία, οι εγκυκλοπαίδειες, οι χάρτες, οι επιγραφές, τα τοπωνύμια.

Στο κείμενο της «τελικής Συμφωνίας», το ένα «μέρος» με το άλλο «μέρος» δεν είναι πια ισότιμα στην μεταξύ τους «επιρροή». Οι όροι έχουν αντιστραφεί στις Πρέσπες.

Το Δεύτερο Μέρος των Σκοπίων είναι πια «εθνικό κράτος»/ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ όπως το αποκαλεί το άρθρο 7(1-2), ενώ το Πρώτο Μέρος, δηλαδή η Ελλάδα δεν έχει παρά μία «περιοχή και πληθυσμό της βόρειας περιοχής του Πρώτου Μέρους» που δεν κατονομάζεται ούτε μια φορά στο ανοσιούργημα των Πρεσπών. Η πραγματική δηλαδή Μακεδονία των Ελλήνων μετατρέπεται σε Χώρο ενώ η ψευτομακεδονία γίνεται Χώρα με τη δική της αποκλειστική «ιστορία, παράδοση και πολιτιστική κληρονομιά»!!

Τελείωσαν δηλαδή τα ψέμματα και δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στην Πολιτική Ανατροπή και ΑΚΥΡΩΣΗ του Εγκλήματος των Πρεσπών, τόσο στην πράξη όσο και στα δικαστήρια, με ανυπακοή, καταγγελία και αντίσταση χωρίς ικεσίες, προφήτες και πρωτεργάτες, σε κάθε γωνιά κα πλατεία της χώρας.

 Σκιώδης Εσωτερική Κατοχή

Ο Γιώργος Κοντογιώργης κατακεραυνώνει εδώ και χρόνια την αντίληψη πως Αντίσταση σημαίνει μόνο «μαζική διαμαρτυρία» στους δρόμους, μιας κοινωνίας που έχει εντελώς αποκλειστεί στη διακυβέρνηση ή λήψη αποφάσεων από ένα πολιτικό σύστημα διπλής κατοχής, εσωτερικής και εξωτερικής.

Η εσωτερική  κατοχή όμως, είχε πάντα την πρωτοκαθεδρία στη διαμόρφωση των όρων κάθε εθνικής μειοδοσίας, όχι μόνο επειδή «οι προδότες κάνουν τη δουλειά τους με το αζημείωτο», αλλά κυρίως επειδή μετά τη δολοφονία Καποδίστρια, στην Ελλάδα λειτουργεί στο παρασκήνιο Εξωθεσμική Σκιώδης Εξουσία («Βαθύ Κράτος») με μακροχρόνιο στόχο τον αφανισμό της Ελλάδας και του Ελληνισμού, ως αυτόνομων συντελεστών της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Στη Μεταπολίτευση, που θαμελειώθηκε πάνω στα συντρίμμια της Προδοσίας της Κύπρου, με την συμπαιγνία όλων στον «Αττίλα 2», η Σκιώδης Εξουσία, ενίσχυσε τον ασφυκτικό έλεγχο του πολιτικού συστήματος και των ανδρεικέλων του, επισπεύδοντας σε όλα τα επίπεδα (πολιτικό, εκπαιδευτικό, νομοθετικό, οικονομικό) τον κατήφορο της Εθνοκτονίας!

Έτσι έχει στηθεί ένα ολοκληρωτικό πολιτικό σύστημα εκλόγιμης πρωθυπουργικής δικτατορίας, με πολυκομματική βιτρίνα, που δεν διστάζει να θέσει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές για να καταστείλει με βάρβαρη βία και στη συνέχεια να διασύρει διεθνώς τα εκατομμύρια των υπηκόων του, επειδή απλώς διαμαρτύρονται και εκλιπαρούν για «δημοψήφισμα» πάνω σε μια παράνομη και επαίσχυντη «συμφωνία» Παράδοσης άνευ Όρων.

Καλές λοιπόν οι γενικόλογες διακηρύξεις απόρριψης των Τετελεσμένων αλλά η κάθετη αντίθεση σε μια τόσο άθλια πλαικτάνη, πρέπει να εκφραστεί ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ στην πράξη ΠΡΙΝ αρχίσει να εφαρμόζεται το Άρθρο 6 της «Συμφωνίας των Πρεσπών», και προτού προχωρήσει η εφαρμογή του Άρθρου 8 που φιλοδοξεί να θάψει 2500 χρόνια ένδοξης Μακεδονικής και Ελληνιστικής Ιστορίας στην εκπαίδευση ανα την υφήλιο.

Το συγκεκριμένο άρθρο 6 ουσιαστικά  ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ και ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ την έκφραση γνώμης για τη Μακεδονία όπως η παραπάνω. Απαγορεύει ακόμα και τη χρήση λέξεων που υποδηλώνει τέτοια «αιρετική» γνώμη, από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.

Γι αυτό επιχειρείται μεθοδικά από κάποιους πολιτικούς χώρους και τα ΜΜΕ να περάσουν στο Δημόσιο λόγο όροι και ορολογίες που υποκαθιστούν  έννοιες, αφηγήματα και αξίες με τις οποίες γαλουχήθηκαν γενιές Ελλήνων.

Η Μακεδονία μας γίνεται «Βόρεια Ελλάδα», ή «Νότια Μακεδονία» ή «Αρχαία Μακεδονία».

Καλά, και οι Μακεδόνες Έλληνες; Αυτοί πολύ δύσκολα θα λέγονται «Βόρειο-Ελλαδίτες» αφού το «Ελλαδίτες» είναι όρος που χρησιμοποιούν οι Έλληνες Κύπριοι για προφανείς λόγους.

Ο Μανώλης Κοττάκης μάλιστα εισήγαγε στην ΕΣΤΙΑ την εξής ορολογία για τους πρώην Μακεδόνες μας: «Πληθυσμοί του Βορρά» και «Αιγαιάτες Μακεδόνες» (όλα χωρίς εισαγωγικά παρακαλώ!) Διαλέγετε και παίρνετε! Εκτός αν προτιμάτε τους «αρχαίους Μακεδόνες» του Βελόπουλου.

Ήδη το άρθρο 6 εφαρμόστηκε στις 27 Ιανουαρίου για πρώτη φορά με την απαγόρευση του ΥΕΘΑ Αποστολάκη σε προγραμματισμένη εκδήλωση για τη Μακεδονία στο Πολεμικό Μουσείο.

Νόημα της Αντίστασης

ΑΠΟΡΡΙΨΗ, ΑΚΥΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ της «συμφωνίας» στη πράξη σημαίνει πρωτίστως ΑΝΥΠΑΚΟΗ και δημόσια ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ κάθε είδους «εφαρμογής» της «συμφωνίας» και χρήσης της ορολογίας της από όργανα του Κράτους, πολιτικούς και ΜΜΕ.

Σημαίνει όμως και δημόσια, ξεκάθαρη τοποθέτηση του Ελληνικού Λαού απέναντι στα Σκόπια, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από την Κατοχική Βουλή. Οι μακεδονικές οργανώσεις πρέπει να πάψουν να παίζουν ρόλο λόμπυ διαμαρτυρίας και να αναλάβουν πρωτοβουλίες ανάδειξης των θέσεών τους προς πάσα κατεύθυνση.

Η λογική του λαϊκου Πατριωτισμού είναι αυτή του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Όταν έχεις μπροστά σου ένα Γόρδιο Δεσμό, δεν πας να τον λύσεις με λιγδιασμένα στο λάδι δάχτυλα, ούτε με προτεταμένα χέρια επαιτίας, αλλά μια-κι έξω ΜΕ ΤΟ ΣΠΑΘΙ.

Δεν σας πέρασε ποτέ από το μυαλό ότι το «Σκοπιανό» είναι πλέον αποκλειστικά πρόβλημα της Ελλάδας και κανενός Άλλου;

Τόσο δύσκολο είναι να σκεφτείτε αυτό που είπαν εξαρχής οι Εγγλέζοι για τις διαπραγματεύσεις του BREXIT με την ΕΕ. «Η Μη-λύση είναι προτιμότερη από οποιαδήποτε Κακή Λύση».

Τι θα πάθαίναμε δηλαδή αν «Εμεις οι Μακεδόνες» δηλώναμε πως απορρίπτουμε μια και καλή τις «διαπραγματεύσεις» με τους Σκοπιανούς οι οποίοι που βυσσοδομούν κατά του Ελληνισμού επί 75 χρόνια ανεμπόδιστα, λέγοντας:

«Δεν πρόκειται να πάρετε από μας ούτε λέξη, ούτε γράμμα, ούτε ήχο από την ΙΕΡΗ Ταυτότητα του γένους των Ελλήνων των οποίων την πιο ένδοξη σελίδα έγραψαν οι Μακεδόνες!

«Κρατήστε τη Ντίσνεϋλαντ που σας έκτισε ο Σόρος. Μπήτε όπου θέλετε, με όποιο όνομα θέλετε και αναγνωριστείτε όπως θέλετε, απ’ όσες χώρες έχουν εκπολιτίσει χωρίς αντάλλαγμα οι Έλληνες πρόγονοί μας. Βρήκατε μια προδομένη κατεχόμενη χώρα και το κάνατε.

«Εμεις πάντως θα σας αποκαλούμε παντού Vardarska καθώς θα αποκαλύπτουμε την πιο χυδαία κλοπή, παραποίηση και πλαστογραφία της Ελληνικής Ιστορίας που διαπράξατε καθοδηγούμενοι από ξένες Δυνάμεις και το Μίσος των Ηττημένων στον Ελληνικό Εμφύλιο.

Να ξέρετε όμως, πως θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους, νόμιμα, ειρηνικά και πολιτισμένα, για να ανακτήσουμε την Ανεξαρτησία μας και να πάρουμε πίσω όλα όσα ιερά και όσια της Ιστορίας, Παράδοσης και Κληρονομιάς των Προγόνων μας σφετεριστήκατε, παραχαράξετε  και διαπομπεύσατε ατιμώρητα όλα αυτά τα χρόνια στα πέρατα της γής!»

Αντί να βαυκαλιζόμαστε λοιπόν ζητώντας ως ελεημοσύνη από τους Δήμιους του Έθνους ένα «δημοψήφισμα» (αν υπήρχε ο παραμικρός τέτοιος κίνδυνος γι’ αυτούς, δεν θα υπήρχαν οι «Πρέσπες») ΓΙΑΤΙ δεν μπορούμε να συλλέξουμε 5 εκατομμύρια υπογραφές κάτω από ένα ψήφισμα που θα απευθύνεται με αυτά τα λόγια σε όλα τα δημοκρατικά κράτη του Κόσμου, ώστε να τελειώνουμε με αυτή την τερατώδη εγκληματική Απάτη των Πρεσπών;

Γιατί φοβάστε να ενεργήσετε επιτέλους για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ σαν περήφανοι Έλληνες ανεξάρτητα από τους ορκισμένους Ανθέλληνες που μας κυβερνούν από το παρασκήνιο και το προσκήνιο ενός σάπιου πολιτικό-ακαδημαϊκού κατεστημένου;

Γιατί απλούστατα έχουμε διαβρωθεί ως το μεδούλι από το ιδεοπολιτικό σύστημα που αντιπαλεύουμε στα τυφλά τα τελευταία 45 χρόνια, και ιδιαίτερα μετά την οικονομική γενοκτονία της 9χρονης μνημονιακής κατοχής.

Μορφές Πάλης

Παραμένοντας επί δεκαετίες αποστασιοποιημένη από μικροκομματικές πρακτικές και διαμάχες, οι ομογενείς μας στις χώρες της Δύσης, και οι υπόδουλοι συμπατριώτες μας στη Βόρεια Ήπειρο και την Κύπρο, έχουν πολύ πιο καθαρή αντίληψη των προϋποθέσεων για να κινητοποιηθει η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που αντιτίθεται στην επαίσχυντη Συμπαιγνία των Πρεσπών.

Το «κάλεσμα» σε ένα συλλαλητήριο δεν είναι το ίδιο με ένα κάλεσμα για αντίσταση και ανυπακοή διαρκείας για την «ακύρωση» στην πράξη (απονομιμοποίηση) του Μακεδονικού Άγους.

Στόχος είναι η θωράκιση της ιστορικής κληρονομιάς και ιδιοπροσωπίας των Ελλήνων Μακεδόνων εναντια στη καθημερινή υπονόμευση που προωθούν (νομότυπα, άτυπα η παράνομα) με «γλωσσικές», νομικές ή θεσμικές επιβουλής τα ανδρείκελα και φερέφωνα των Πρεσπών.

Αυτό σημαίνει πρωτοβουλιακή δυναμική προσώπων και ομάδων εκτός κομματικού κατεστημένου σε όλα τα επίπεδα του Δημόσιου Χώρου ταυτόχρονα: τοπικο, εθνικό και διεθνές, θεσμικό και εξωθεσμικό, επικοινωνιακό και επιχειρησιακό, τα ΜΜΕ, τα κοινωνικά δίκτυα, την εκπαίδευση, τα πανεπιστήμια, πολιτιστικούς συλλόγους κλπ.

Ας καταλάβουμε επιτέλους, πως κάτι τέτοιο ξεφεύγει από τις δυνατότητες «καθοδήγησης» ακόμα και του πιο χαρισματικού, αδιάφθορου και ανυστερόβουλου «φορέα».

Φανταστείτε αν χρειαζόταν να συσταθεί και συγκληθεί κάποια «επιτροπή» ή τοπική οργάνωση του «φορέα» για να στείλει ένα εξώδικο και μια ανοικτή επιστολή π.χ. στην ΕΤ3 και στον ΑΝΤ1, για γλωσσικές λαθροχειρίες τύπου «νότια Μακεδονία» «βόρεια Ελλάδα», «πληθυσμοί του Βορρά» ή «Αιγαιάτες Μακεδόνες», καλώντας τον κόσμο να τους σαμποτάρει! 

Το ίδιο ισχύει για Ανοικτές Επιστολές προς εκπαιδευτικές ενώσεις, συλλόγους γονέων κλπ. ή Ανοικτές Εκδηλώσεις διαμαρτυρία και ενημέρωσης με δομημένο δημόσιο διάλογο για την παραχάραξη της Ιστορίας της Μακεδονίας, την αλλαγή των βιβλίων, τοπωνυμιών, χαρτών, υμβόλων και μνημείων.

Η ίδια λογική πρωτοβουλιακού ακτιβισμού «εκ των ενόντων» περιλαμβάνει και καθαρά υψηλής στρατηγικής νομικές ενέργειες, όπως επιστολή Μακεδόνων στον ΓΓ του ΟΗΕ αλλά και προειδοποίηση κομματικών ηγεσιών που συμμετέχουν στις ελληνικές εκλογές να δηλώσουν προεκλογικά πως αποβλέπουν στην Ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Για όλα αυτά δεν χρειάζεται παρά ένα συγκροτημένο, καθαρό, κατηγορηματικό Κείμενο Διακήρυξης-Ψηφίσματος υπογεγραμμένο κατ’ αρχάς μόνο από Μακεδονικές Οργανώσεις που θα ξεκινάει με τη φράση «Εμείς οι Μακεδόνες»,
προς διεθνείς πολιτιστικούς, ακαδημαϊκούς, κοινοβουλευτικούς, δικαστικούς οργανισμούς,αλλά και προς τα Σκόπια και το πολιτικό κατεστημένο της Ελλάδας.

Το κείμενο θα στηλιτεύει την απαράδεκτη σιωπή η συνενοχή τους στην μεγαλύτερη παραχάραξη και σφετερισμό πολιτιστικής ταυτότητας στη παγκόσμια ιστορία, καλώντας τους να αναλάβουν τις ευθύνες του και να συμβάλουν στην αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας και την Ακύρωση των Αδικιών και “Δουλειών” που επιβάλλει η Παράνομη Συμφωνία των Πρεσπών σε βάρος του ιστορικού έθνους των Ελλήνων.

Πάνω σ’ αυτό μπορούμε να ανοίξουμε ένα Διάλογο από Μηδενική Βάση, δηλαδή απαλλαγμένοι από τα ιδεολογικά βαρίδια, δεσμεύσεις ή επιλογές του πολιτικού μας παρελθόντος;
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια