Θα «βομβαρδίσουν» την Ελλάδα με θετικές ειδήσεις στην οικονομία

Μια σειρά από θετικές ειδήσεις χαροποιούν το Μέγαρο Μαξίμου που θέλει να επιδείξει, ενόψει των ευρωεκλογών, θετική εικόνα στην κοινωνία. Επειδή ο τομέας της καθημερινότητας είναι αυτός που θα κρίνει και το αποτέλεσμα της 26ης Μαϊου, ο πρωθυπουργός αποδίδει μεγάλη σημαία στα θετικά νέα που αναμένεται να προκύψουν από σήμερα κιόλας στην οικονομία.
Πηγή: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Ευάγγελος Γιακουμής , CNN Greece

Φαίνεται ότι τελικά η έκθεση της Eurostat που θα βγει σήμερα , θα εμφανίζει τεράστια υπέρβαση του δημοσιονομικού στόχου που ίσως αγγίζει ακόμη και το 4,2%. Σε κάθε περίπτωση αν το πλεόνασμα κινηθεί κάπου στο 4%, τότε το οικονομικό επιτελείο θα έχει κάθε λόγο να λέει ότι πέτυχε τους στόχους του αποκρύπτοντας φυσικά τη συνταγή που χρησιμοποίησε στους Έλληνες φορολογούμενους.

Ωστόσο, ο Αλέξης Τσίπρας θα το χρησιμοποιήσει πολιτικά για να υποσχεθεί ότι το πλεόνασμα θα επιστραφεί πίσω στους πολίτες με τη μορφή δώρου, όπως κάνει άλλωστε κάθε τέλος του χρόνου που εμφανίζεται σαν τον «Άγιο Βασίλη», κρατώντας δώρα στους χαμηλοσυνταξιούχους και τους κοινωνικά ευάλωτους μισθοσυντήρητους. Φυσικά, ούτε λόγος ότι τα έχει πάρει και με το παραπάνω όλα τα προηγούμενα χρόνια, απλά τώρα, ενόψει των εκλογών τα θετικά νέα για την οικονομία θα πέσουν στο τραπέζι και θα προκαλέσουν μια νέα αντιπαράθεση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Δεν είναι, όμως, μόνο αυτό που περιμένει η κυβέρνηση σαν το μάννα εξ ουρανού για να μπορέσει να στοιχειοθετήσει το αφήγημά της για τις εκλογές. Αν και θα είναι Μεγάλη Παρασκευή, ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poors αναμένεται να αναβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της οικονομίας της χώρας κατά μία βαθμίδα από Β+ σε ΒΒ- δημιουργώντας έτσι για την κυβέρνηση συνθήκες πρόωρης «Ανάστασης», κάτι που θα κάνει τον πρωθυπουργό να ανασάνει πολιτικά συγκεντρώνοντας όλα αυτά τα θετικά χαρτιά στα χέρια του.

Δεν μιλάμε βέβαια για κάτι το χειροπιαστό που θα δει ο μέσος Έλληνας στην τσέπη του, ούτε φυσικά μεσοπρόθεσμα πρόκειται να αλλάξει προς το καλύτερο. Απλά όλα αυτά δημιουργούν κλίμα και επειδή στην οικονομία το κλίμα είναι αυτό που παίζει σημαντικό ρόλο, το Μέγαρο Μαξίμου θα το αξιοποιήσει κατά το καλύτερο δυνατό τρόπο. Ήδη από σήμερα κιόλας, με τη δημοσιοποίηση της έκθεσης της Ε.Ε τα στελέχη και οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος έχουν κάθε λόγο να τη χρησιμοποιούν για να μπορούν να «ξεφεύγουν» από τα πυρά της αντιπολίτευσης.

Περισσότερα εδώ: cnn.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια