Μήπως τελικά δεν πρέπει να πίνουμε 8 ποτήρια νερό την ημέρα;

Στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν επιστημονικές έρευνες που να στηρίζουν τον κανόνα των 8 ποτηριών

Η πιο συνηθισμένη συμβουλή όσον αφορά το πόσα ποτήρια νερό πρέπει να πίνουμε την ημέρα προκειμένου να είμαστε υγιείς και καλά ενυδατωμένοι τα 8 είναι ο κανόνας.

Πρόσφατη έρευνα ωστόσο δείχνει ότι ίσως τα πράγματα είναι πολύ πιο περίπλοκα…

Σύμφωνα με την American Physiological Society, στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν επιστημονικές έρευνες που να στηρίζουν τον κανόνα των 8 ποτηριών. Άσε που η εν λόγω συμβουλή δεν λαμβάνει υπόψη ότι ο κάθε άνθρωπος ακολουθεί διαφορετική διατροφή. Για παράδειγμα, η διατροφή κάποιου που λατρεύει να τρώει σαλάτες για μεσημεριανό και καρπούζι για σνακ περιέχει περισσότερο νερό από τη διατροφή κάποιου που επιλέγει συνήθως κρέας και δημητριακά. Σύμφωνα μάλιστα με την ιστοσελίδα των National Academies of Sciences, Engineering, and Medicine της Αμερικής, ο μέσος άνθρωπος λαμβάνει το 20% της ημερήσιας ποσότητας πρόληψης νερού μέσω του φαγητού. Κάτι ακόμα που λησμονεί ο εν λόγω κανόνας, είναι την κατανάλωση ροφημάτων, όπως ο καφές και οι χυμοί. Αντίθετα με όσα πιθανόν πιστεύεις ή έχεις διαβάσει στο ίντερνετ, όλα τα παραπάνω (ναι ακόμα και ο καφές) θεωρούνται πηγές ενυδάτωσης.

Πώς μπορείς να καταλάβεις λοιπόν εάν πίνεις αρκετό νερό; Ο καλύτερος τρόπος, σύμφωνα με τη διατροφολόγο Marie Spano, είναι να παρατηρήσεις πόσο συχνά επισκέπτεσαι την τουαλέτα και όχι τι χρώμα έχουν τα ούρα σου, όπως πιθανόν πιστεύεις. «Θα πρέπει να πηγαίνεις κάθε δύο με τρεις ώρες. Και θα πρέπει να παράγεις μια ικανοποιητική ποσότητα ούρων, όχι μερικές σταγόνες», υποστηρίζει.

Πηγή: cretalive.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια