Μετρό Θεσσαλονίκης: Νέες καθυστερήσεις με οικονομικές συνέπειες στο έργο

Για δυσμενείς συνέπειες -τόσο στο χρονοδιάγραμμα του έργου του μετρό στη Θεσσαλονίκη, όσο και στο κόστος για την υλοποίησή του- προειδοποιεί η ανάδοχος εταιρεία «Άκτωρ» την Αττικό Μετρό Α.Ε. Η επιστολή που αποκαλύπτει η «ΜτΚ» παρελήφθη από την Αττικό Μετρό Α.Ε. στις 10 Ιουνίου και αποτυπώνει «ρήγματα» στην εξέλιξη του έργου. Λίγο πριν αλλάξει χέρια η κυβέρνηση, όπως φαίνεται, έρχονται στο φως προβλήματα και καθυστερήσεις του έργου.

Σύμφωνα με την «Άκτωρ», το έργο της επέκτασης στην Καλαμαριά αντιμετωπίζει κωλύματα τα τελευταία δυο χρόνια και οι εργασίες δεν κυλούν ομαλά, όπως διαδιδόταν μέχρι πρότινος.

Μάλιστα, ο διευθύνων σύμβουλος της Αττικό Μετρό Α.Ε., Θεόδωρος Παπαδόπουλος, δήλωσε πως η λειτουργία της βασικής γραμμής αναμένεται στο τέλος του 2020, της επέκτασης προς Καλαμαριά το πρώτο εξάμηνο του 2021 και του σταθμού «Βενιζέλου» το 2024. Αντίθετες όμως φαίνεται να είναι οι εκτιμήσεις της «Άκτωρ», καθώς όπως υποστηρίζει η ανάδοχος, υπάρχουν βασικές εκκρεμότητες που δεν αφήνουν να προχωρήσουν οι εργασίες.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ: makthes.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια