Κερδισμένοι της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα οι... κατσαρίδες

Άκρως ευνοϊκές συνθήκες προκειμένου να… ευδοκιμήσουν και να «καταλάβουν» τις πόλεις παρασιτικά έντομα, όπως οι κατσαρίδες, διαμόρφωσε η οικονομική κρίση που έπληξε την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

Όπως εξηγεί στο iefimerida o πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Απεντομώσεων & Μυοκτονιών Ελλάδος (ΣΕΑΜΕ) Βλάσης Μπισμπίκης, από τη διετία 2012 - 2013 και έπειτα καταγράφηκε μια δραματική μείωση, της τάξης του 50%, στους αριθμούς των απεντομώσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Μπισμπίκη, οι πληθυσμοί των κατσαρίδων, ωστόσο, εξαρτώνται από δυο ακόμη παράγοντες, πέρα από τις απεντομώσεις: Τις καιρικές συνθήκες, και συγκεκριμένα τη δριμύτητα του χειμώνα, καθώς και τη συχνότητα αποκομιδής των απορριμμάτων που, επίσης τα χρόνια της κρίσης, μειώθηκε.
Το «κούρεμα» στον αριθμό και τη συχνότητα των απεντομώσεων, που εν τέλει εκτίναξε στα ύψη τους πληθυσμούς των κατσαρίδων, αφορά τόσο τα διαμερίσματα και τις πολυκατοικίες, αλλά και δημόσιους φορείς, όπως, μεταξύ άλλων, τα στρατόπεδα, τα κτίρια των ΟΤΑ, αλλά και τα νοσοκομεία.

Διαβάστε για τους αηδιαστικούς κερδισμένους της κρίσης στο iefimerida.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια