Απ' τη «σωτηρία» της Tractebel στη «σωτηρία» της ΔΕΗ, 27 χρόνια ο ίδιος δρόμος.

Το ιστολόγιο σας προσφέρει σήμερα ένα ιστορικό ντοκουμέντο, μια σελίδα απ' το φύλλο της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ στις 10 Δεκεμβρίου 1992, που εντόπισα τυχαία στο διαδίκτυο. Για να θυμούνται λοιπόν οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι τι εστί Μητσοτακέικο σ' αυτό τον τόπο, είναι η ιστορία της Βελγικής εταιρείας ηλεκτρισμού Tractebel, η οποία "έπρεπε" με κάθε θυσία να μπει στην Ελλάδα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Φυσικά κανείς στην τότε κυβέρνηση δεν ενδιαφερόταν για το τι θα κόστιζε στους Έλληνες η υπόθεση Tractebel. Την υπόθεση "έτρεχε" ο -γνωστός και για το 50άρικο που "έριξε" νυχτιάτικα στη βενζίνη- νεοφιλελεύθερος Μάνος, πριν ακόμα σκεφθεί το 2004 πως μπορεί να είναι Πασοκ και να μην το ξέρει. Η ιστορία της Tractebel τελείωσε όταν ο τότε Πρόεδρος της ΔΕΗ και Πρύτανις του ΕΜΠ Θεμ. Ξανθόπουλος πέταξε την παραίτησή του στα μούτρα του Μητσοτάκη, που πολύ λίγο αργότερα περίμενε να δει ποια ώρα ακριβώς θα του κάνει την κουτσουκέλα ο Συμπιλίδης.

Διαβάζοντας το τότε ρεπορτάζ θ' ανακαλύψετε αρκετά κοινά στοιχεία με τη σημερινή προσπάθεια Χατζηδάκη να "σώσει" της ΔΕΗ. Φυσικά ο νεόκοπος επίδοξος Πρόεδρος της ΔΕΗ, που ανακάλυψαν στη Ρουμανία, δεν περιμένουμε να έχει το ηθικό ανάστημα ενός Ξανθόπουλου. Όπως ο Παναγιωτάκης "προσαρμόστηκε" στην πραγματικότητα του Τσίπρα, κάπως έτσι κι ο ...Στάσσης θα προσαρμοστεί στην πραγματικότητα του νέου Μάνου, του Χατζηδάκη (κι όχι του Μάνου Χατζηδάκι, μην μπερδευόμαστε!).

27 χρόνια πέρασαν, απ' τον πατέρα Μητσοτάκη περάσαμε στο γιό, αλλά το χούι που έχει η οικογένεια με τη ΔΕΗ δεν αλλάζει και το είχαμε ξαναδεί το 2016: Ο εγκληματίας επιστρέφει πάντα στον τόπο του εγκλήματος; Στον ηλεκτρισμό, μάλλον ναι ... . Όπως το 1992 η ΔΕΗ θα ξεπουλιόταν και μάλιστα με τα δικά μας λεφτά στην Tractebel, τώρα ετοιμάζεται το σαλαμοειδές ξεπούλημα, ξεκινώντας με την εκποίηση του κερδοφόρου κομματιού των δικτύων διανομής. Αυτό φυσικά για πρώτη δόση, για ν' ανοίγει η όρεξη, καθώς το πραγματικό σχέδιο το είχαν αποκαλύψει παραμονές των εκλογών.

Απολαύστε λοιπόν το φύλλο του 1992 και κυρίως οι νέοι, όσοι νομίζατε προεκλογικά πως "πρέπει να δοκιμάσουμε" έναν ακόμα Μητσοτάκη, καλό είναι να προβληματιστείτε λιγάκι ...

Πηγή: greeklignite.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια