Αλλάζουν όλα και στο επίδομα ενοικίου-Ποιοι δεν θα το παίρνουν


Μεγάλες ανατροπές σε όλα τα επιδόματα φέρνει νέο νομοσχέδιο του υπουργείο Εργασίας που θα ισχύσει από το νέο έτος. 
Αλλαγές, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένονται σε στο επίδομα ενοικίου.

Την ίδια στιγμή, θα ζητηθεί και η διασύνδεση των μηχανισμών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) με τους μηχανισμούς της ΔΕΗ, προκειμένου να εξακριβώνεται η (μία και μοναδική) μόνιμη κατοικία των δικαιούχων του επιδόματος ενοικίου. Στόχος είναι να αποτραπούν τα φαινόμενα δήλωσης πολλαπλών κατοικιών από ένα και μόνο δικαιούχο, προκειμένου να εισπράξει πολλαπλές φορές το επίδομα στέγασης.
Σύμφωνα με τα Dikaiologitika, ο ΟΠΕΚΑ για να χορηγήσει το επίδομα ενοικίου θα πρέπει εκτός από το ηλεκτρονικό συμβόλαιο να περάσει στο όνομα του δικαιούχου και ο λογαριασμός της ΔΕΗ. Η «παγίδα» αυτή είναι πιθανό να πετάξει εκτός χιλιάδες δικαιούχους του επιδόματος ενοικίου.
Επειδή το κόστος είναι μεγάλο, το υπουργείο επεξεργάζεται σχέδιο σύμφωνα με το οποίο θα καλύψει μέρος του κόστους για την μεταφορά του ονόματος λογαριασμού από τον ιδιοκτήτη στον ενοικιαστή.
Μία τέτοια ρύθμιση θα αφορά αποκλειστικά δικαιούχους με χαμηλά εισοδήματα. Με την βασική αλλαγή που έρχεται θα πρέπει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2019 να μεταφερθεί η σύμβαση προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στο όνομα του αιτούντα ή μέλους του νοικοκυριού.
από topontiki

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια