Μεταλλαγμένοι άνθρωποι θα ζουν στον Άρη: Το DNA του ζώου που θα μας κάνει άτρωτους


Σύμφωνα με τις διάφορες ταινίες επιστημονικής φαντασίας, οι άνθρωποι θα αποικίσουν μακρινούς πλανήτες, φορώντας εξωσκελετούς ή στιλάτες διαστημικές στολές. Ωστόσο, οι επιστήμονες επιμένουν ότι ο διαστημικός αποικισμός εξαρτάται άμεσα από την αλλαγή του ανθρώπινου DNA.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Κρις Μέισον, γενετιστή του Πανεπιστημίου Weil Cornell, οι άνθρωποι θα μπορούσαν να επιβιώσουν στην υψηλή ραδιενέργεια του πλανήτη Άρη, χάρη σε λίγο από το DNA ενός αόρατα μικροσκοπικού πλάσματος.

Τα βραδύπορα ή αλλιώς Ταρνιγκρέιντ (Αρκούδες του Νερού), πρόκειται για μικροσκοπικά πλάσματα με φανταστική αντοχή στη ραδιενέργεια και στις δριμείς συνθήκες ψύχους και υψηλής θερμοκρασίας, στην απουσία τροφής και νερού.

Χαρακτηριστικό είναι ότι επιστήμονες του Εθνικού Ινστιτούτου Πολικής Έρευνας κατόρθωσαν να φέρουν στη ζωή ένα τέτοιο ζώο, που ήταν παγωμένο σε θερμοκρασία -20 βαθμών Κελσίου για 30 χρόνια.

Και όχι μόνο η Αρκούδα του Νερού έζησε, αλλά στη ζωή επανήλθε και αυγό του συγκεκριμένου μικροσκοπικού ζώου, που έφερε κι αυτό με τη σειρά του τον απόγονο του στη ζωή.

Όπως αναφέρει ο καθηγητής γενετικής Μέισον, απέχουμε ακόμη περί τα 20 χρόνια ώστε να πραγματοποιηθεί η πρώτη εισαγωγή ζωικού DNA στο ανθρώπινο γονιδίωμα.

«Εάν έχουμε ακόμη 20 χρόνια ανακαλύψεων και χαρτογράφησης και λειτουργικής αξιοποίησης του DNA, ίσως σε 20 χρόνια από τώρα ελπίζω ότι θα είμαστε στο επίπεδο όπου θα μπορούμε να πούμε ότι είμαστε σε θέση να κάνουμε έναν άνθρωπο να μπορεί να επιβιώσει καλύτερα στον πλανήτη Άρη», λέει ο Μέισον.

Δείτε τα βίντεο:Πηγή: sputniknews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια