Μεγαλώνει η μαύρη λίστα με τους φορολογικούς παραδείσους: Μπαχάμες, Σεϊχέλες και Ανγκουίλα

Η Γαλλία αποφάσισε να προσθέσει τις Μπαχάμες, τις Σεϊχέλες, τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους και την Ανγκουίλα στην «μαύρη λίστα» της με τους φορολογικούς παραδείσους, ανακοίνωσε ο Γάλλος υπουργός.

Πριν από την έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τη φοροδιαφυγή, σας ανακοινώνω ότι θα εγγράψουμε στην μαύρη λίστα με τους φορολογικούς παραδείσους άλλες τέσσερις χώρες και εδάφη: την Αγκουίλα, τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, τις Μπαχάμες και τις Σεϊχέλες, οι οποίες δεν είναι αρκετά συνεργάσιμες όσον αφορά την οικονομική διαφάνεια, δήλωσε ο Ζεράλντ Νταρμανέν στην Journal du Dimanche.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η λίστα της Γαλλίας θα είναι επομένως πιο σκληρή από αυτήν της ΕΕ. Μέχρι στιγμής στον γαλλικό κατάλογο με τους φορολογικούς παραδείσους βρίσκονται επτά χώρες και εδάφη: Μπρουνέι, Ναούρου, Νιούε, Παναμάς, νησιά Μάρσαλ, Γουατεμάλα και Μποτσουάνα.

Η ΕΕ περιλαμβάνει στην μαύρη λίστα της τα κράτη και εδάφη: Αμερικανική Σαμόα, Φίτζι, Γκουάμ, Ομάν, Σαμόα, Τρινιντάντ και Τομπάγκο, Αμερικανικές Παρθένες Νήσοι και Βανουάτου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή: lifo.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια