Πιο επικίνδυνοι οι «αργοί» οδηγοί

Έρευνες προερχόμενες από τη Μ. Βρετανία δείχνουν ότι ένα μεγάλο ποσοστό ατυχημάτων οφείλεται από υπερβολικά αργούς οδηγούς


Σύμφωνα με δημοσιεύματα της εφημερίδας Daily Star, το Υπουργείο Μεταφορών αποκάλυψε ότι μέσα στο 2019, τα θύματα ατυχημάτων που οφείλονται σε οδηγούς που κινούνταν απελπιστικά αργά και έχασαν τη ζωή τους έφτασαν τους 26. Επίσης 132 τραυματίστηκαν, είτε ελαφρά, είτε πιο σοβαρά. Γίνεται κατανοητό ότι όσοι οδηγούν κάτω από τα προβλεπόμενα όρια ταχύτητας συχνά πυκνά προκαλούν ακραίες συμπεριφορές εκ μέρους των υπολοίπων οδηγών με τα ανάλογα αποτελέσματα.

Στη Μ. Βρετανία, όσοι οδηγούν κάτω αρκετά κάτω από το όριο ταχύτητας μπορεί να τιμωρηθούν από την Τροχαία με πρόστιμα έως και 100 λιρών (€117) και τρεις βαθμούς ποινής στο δίπλωμά τους. Σε ορισμένες χώρες, υπάρχουν πινακίδες με τα ελάχιστα όρια ταχύτητας τοποθετημένες δίπλα στις αντίστοιχες των μέγιστων ορίων, ενώ σε άλλες τα παραπάνω σήματα είναι ανύπαρκτα. Ο Χιου Μπλάντον, ιδρυτικό μέλος του οργανισμού «Συμμαχία Βρετανών οδηγών» δήλωσε ότι δεν τον εκπλήσσουν τα στατιστικά νούμερα της συγκεκριμένης έρευνας. «Η πολύ αργή οδήγηση είναι εντελώς χαζή αντίδραση και αποτελεί σημαντικό στοιχείο για ένα τροχαίο ατύχημα. Έχω υποστηρίξει εδώ και αρκετό καιρό, ότι η αργή οδήγηση προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα για άλλους οδηγούς και μπορεί να τους αναγκάσει να επιχειρήσουν, σε ακραίες περιπτώσεις, μία ριψοκίνδυνη προσπέραση ή ελιγμό».

από newsauto.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια