Αυστραλία: Σκοτώνουν 10.000 καμήλες γιατί πίνουν πολύ νερό


Δραστικά μέτρα για την επιβίωση των ντόπιων καλούνται να πάρουν οι αρχές της νότιας Αυστραλίας, καθώς βρίσκονται αντιμέτωπες με πρωτοφανή διλήμματα εν μέσω της πύρινης τραγωδίας.

Την ώρα που οι νέες εκτιμήσεις των ειδικών ανεβάζουν τον αριθμό των ζώων που έχουν σκοτωθεί (από τον Σεπτέμβριο) στο ένα δισεκατομμύριο, εκ των οποίων κάποια σπάνια είδη που ζουν στη χώρα, οι ηγέτες των Αβορίγινων στη νότια Αυστραλία και η κεντρική κυβέρνηση αποφάσισαν να προχωρήσουν στη θανάτωση 10.000 αυστραλιανών άγριων καμήλων(!), καθώς καταναλώνουν το νερό που απεγνωσμένα έχουν ανάγκη οι κάτοικοι, αφού τα αποθέματα είναι λιγοστά εξαιτίας της ξηρασίας και των πυρκαγιών.
Σήμερα αναμένεται επαγγελματίες σκοπευτές να απογειωθούν με ελικόπτερα για να προχωρήσουν στη θανάτωση των ζώων σε δύσκολα προσβάσιμες και απομονωμένες περιοχές στα νοτιοδυτικά της χώρας. Οπως εξηγούν οι ντόπιοι, οι καμήλες γκρεμίζουν φράχτες και εισβάλλουν σε σπίτια, προσπαθώντας να βρουν νερό ή ακόμη και να εκμεταλλευτούν την υγρασία από τα κλιματιστικά.
Τα ζώα ταλαιπωρούνται και οι συνθήκες για τους κατοίκους εν μέσω της λειψυδρίας είναι οριακές.
Η αυστραλιανή άγρια καμήλα έφτασε τον 19ο αιώνα από τη Βρετανική Ινδία και το Αφγανιστάν για να αξιοποιηθεί σε κατασκευαστικά έργα και μεταφορές στην κεντρική και δυτική Αυστραλία. Πριν από μια δεκαετία ο πληθυσμός της είχε φτάσει το ένα εκατομμύριο, που έπειτα από ειδικό πρόγραμμα μειώθηκε στις 300.000.
Οι εικόνες με τα απανθρακωμένα καγκουρό και τα βίντεο με τα τραυματισμένα κοάλα που αναζητούν λίγο νερό από τους ντόπιους κάνουν τον γύρο του κόσμου, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης.
Από την πύρινη κόλαση έχουν χάσει τη ζωή τους 25 άνθρωποι, εκατομμύρια στρέμματα γης έχουν καεί και τουλάχιστον 2.000 σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς.
Η πτώση της θερμοκρασίας και το ψιλόβροχο του τελευταίου τριημέρου έδωσε ώθηση στις προσπάθειες κατάσβεσης των εστιών, ωστόσο η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Βικτώρια έχει εκδώσει προειδοποίηση για νέα άνοδο της θερμοκρασίας από την Πέμπτη.
από topontiki

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια